Copiii pot participa la cursuri gratuite de dans şi pictură şi ateliere de confecţionat bijuterii

0
393

Copiii şi tinerii craioveni pot participa, pe parcursul săptămânii, de luni până vineri, la cursuri gratuite de dans şi pictură şi la ateliere de confecţionat bijuterii, organizate de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”. Înscrierile se fac la sediul instituţiei, din strada „Traian Demetrescu” nr. 31, zilnic, între orele 8.00 şi 16.00. Detalii suplimentare pot fi solicitate la numărul de telefon 0351/413.369.

Cursuri gratuite de tango argentinian vor avea loc în fiecare zi de luni, în Salonul Medieval al instituţiei, în intervalul orar 18.00-19.30. Acestea se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani şi sunt susţinute de instructori ai Asociaţiei pentru Cultură şi Tango (A.C.T.). Casa de Cultură „Traian Demetrescu” anunţă şi reluarea, de la începutul lunii octombrie, a cursurilor de dans pentru copii, coordonate de Pavel Rotari, instructor de dans cu o experienţă vastă în lucrul cu cei mici. Structurat pe două categorii de vârstă, 4-5 ani şi 6-12 ani, cursurile se va desfăşura marţea, tot în Salonul Medieval, între orele 16.00 şi 18.00. „Acest proiect se numără printre cele mai apreciate şi solicitate. Primele lecţii vor avea loc marţi, 3 octombrie, cu începere de la ora 16.00”, precizează reprezentanţii instituţiei.

Miercurea, copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani pot participa la atelierul de creaţie de bijuterii, coordonat de Costinela Iacob, care are o experienţă de peste 10 ani în domeniu. „În cadrul atelierului, copiii vor avea posibilitatea să-şi dezvolte abilităţi noi, sporindu-şi totodată creativitatea, imaginaţia şi originalitatea. Activitatea este personalizată în funcţie de capacitatea psihomotorie şi cognitivă a fiecărui participant”, subliniază instituţia. Atelierele vor avea loc în intervalul orar 17.00-18.00, la Galeria „Vollard”.

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” anunţă şi reluarea cursurilor de pictură pentru copii, „Junior Art”. Acestea sunt coordonate de profesor Magda Buce-Răduţ şi promovează dezvoltarea sensibilităţii, a imaginaţiei şi a creativităţii artistice. Cursurile se adresează copiilor între 5 şi 12 ani şi vor avea loc în fiecare zi de joi, începând cu data de 5 octombrie 2017, între orele 16.00-18.00, la Galeria „Vollard”. În funcţie de numărul de participanţi, cursurile se pot desfăşura şi în ziua de vineri.