Comuna Greceşti, parte importantă, la nivel naţional, în programul de împăduriri

0
105

Pentru al treilea an consecutiv, iniţiativa naţională, bazată pe voluntariat, „Plantăm fapte bune în România” va desfăşura activităţi de împădurire, în mai multe judeţe, în aceeaşi zi. Din judeţul Dolj, comuna Greceşti va participa la această campanie.

padureSâmbătă, 18 noiembrie, voluntarii vor reveni pentru completări de puieţi pe terenuri din toată ţara: Letcani (jud. Iaşi), Peştera (jud. Constanţa), Urvin (jud.  Timiş) şi Armăşeşti (jud. Ialomiţa). De asemenea, în aceeaşi zi vor fi organizate acţiuni de împădurire, pe terenuri noi, la Moineşti (jud. Bacău), Cozieni (jud. Buzău), Jegălia (jud. Călăraşi), Sotanga (jud. Dîmboviţa ), Greceşti (jud. Dolj), şi Vladimiri (Gorj). Terenurile pe care vor fi realizate acţiunile de plantare sunt fără vegetaţie forestieră şi sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluvială, alunecare de teren, poluare sau eroziune eoliană etc.)

Voluntarii participanţi primesc, în urma activităţii de plantare sau de organizare, o diplomă „Green Endoresment”, recunoscută în „Curricum Vitae” de peste 30 companii de renume din toată lumea. Aşa cum am amintit, din judeţul nostru a fost aleasă comuna Greceşti, localitate care are, de câţiva ani, o activitate intensă de revigorare a fondului forestier. «Avem de mai mult timp, în colaborare cu Direcţia Silvică Dolj şi Asociaţia „Creştin”, o activitate de reîmpădurire. Pe fiecare an, am avut cel puţin două hectare pe care s-au făcut plantări de arbori. Şi în acest proiect, unde am fost cuprinşi, vom merge pe linia  revigorării fondului forestier. Nu ne este indiferentă soarta pădurilor», a precizat Marcel Corîci, primarul comunei Greceşti.