Şi pentru Limba engleză trebuie respectată legislaţia

0
105

manualeAşa cum s-a amintit şi în conferinţa de presă susţinută de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în teritoriu nu sunt probleme cu distribuţia manualelor destinate elevilor. Cu toate acestea, au apărut unele discuţii în ceea ce priveşte manualele pentru Limba engleză. Toate speculaţiile sunt demontate, după Nota Telefonică nr. 462/12.09.2017, emisă de ISJ Dolj.

 Au apărut tot felul de discuţii privind distribuţia manualelor şcolare pentru anul de învăţământ preuniversitar 2017-2018. S-au făcut tot felul de speculaţii în ceea ce priveşte procedura de selecţie şi de transmitere a comenzilor de manuale. Ultima vorbire, în spaţiul public, a fost făcută referitor la cărţile de Limba engleză, iar faptul este puţin rupt de realitate, având în vedere metodologia.

«Trebuie respectată legislaţia. Manualele şcolare pentru disciplina Limba modernă 1 – „Limba engleză” – NU se regăsesc pe platforma www.manuale.edu.ro şi nici în aplicaţia web – „Selectarea Necesarului de Manuale Şcolare” (SNMS), la adresa http://transfer.rocnee.eu/ manuale digitale, deoarece se află în perioada de reevaluare, stabilită în conformitate cu decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a contestaţiilor , priind procedura de licitaţie deschisă. Vor transmite comenzi pentru manualul de „Limba modernă – 1 – „Limba engleză” – studiu intensiv – NUMAI acele unităţi şcolare în care s-au organizat clase cu program de studiu intensiv pentru „Limba modernă 1”, cu o alocare de patru ore pe săptămână, stabilite în conformitate cu programa şcolară a disciplinei, aprobată prin OMEN nr. 3393/28.02.2017»,  a precizat prof.  Daniel Leotescu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.