Rafael Nadal a câştigat US Open pentru a treia oară

0
99

Liderul mondial ATP, spaniolul Rafael Nadal, a confirmat previziunile şi a câştigat în minimum de seturi finala la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, scor 6-4, 6-3, 6-4 cu sud-africanul Kevin Anderson, locul 32 ATP. Nadal a dominat meciul, şi-a câştigat fără probleme serviciul, sud-afericanul neavând nici măcar o minge de break, a avut procentaj de 100 % la venirile la fileu (16 din 16 reuşite, inclusiv la ultima minge a meciului) şi a făcut break-uri atunci când a avut ocazia. A fost a cincea victorie din tot atnadalâtea meciuri disputate de Nadal contra lui Anderson, ambii având 31 de ani.

La US Open, ibericul i-a învins pe: Duşan Lajovic, Taro Daniel, Leonardo Mayer, Alexandr Dolgopolov, Andrei Rublev, Juan Martin del Potro şi Kevin Anderson, pierzând doar 3 seturi în total.

Pentru Rafa este al 16-lea trofeu de Mare Şlem din carieră şi al treilea la Flushing Meadows, după cele câştigate în 2010 şi 2013, ambele după finale contra lui Novak Djokovic. Nadal a avut un an excelent, cu 2 turnee de Mare Şlem câştigate, Roland Garros şi US Open şi o finală la Australian Open, pierdută la Federer.

A fost prima finală de Mare Şlem din cariera lui Kevin Anderson, el netrecând niciodată de optimi la o astfel de competiţie.