Expoziţie a artistului craiovean Aurel Petrescu la Cercul Militar din Bucureşti

0
98

Florile Marii (3)După ce, la începutul anului trecut, a prezentat aici expoziţia „Craiova, mon amour”, artistul craiovean Aurel Petrescu revine cu o nouă personală în Sala Rondă a Cercului Militar Naţional, din Bucureşti. Expoziţia „Florile mării” – „o îndrăzneaţă grădină din cele mai tumultoase valuri de apă, pământ şi culoare, aşa cum îşi realizează artistul picturile sale”, după cum notează criticul de artă Marius Tiţa – va fi vernisată astăzi, ora 18.00.

«Dacă există o pictură care dă numele expoziţiei, atunci „Marea vară” ar putea fi lozinca sa. Pentru că în pictura lui Aurel Petrescu este vorba de o intensă trăire, exotică şi vibrantă, a anotimpului solar, cel în care ne trecem timpul şi visele, descoperind, contemplând, admirând. Publicul bucureştean recunoaşte tuşa tumultoasă şi construcţia plină a picturii lui Aurel Petrescu. La o expoziţie de cu ani înainte am afirmat că artistul pictează cu lavă, incandescent, viu, dens şi amplu. Retrăiesc această senzaţie la această continuare a picturalelor  impresii mediteraneene care este grădină de la ţărmul mării. Culorile vii şi calde, în plină pastă, dau contur unor vortexuri de-a dreptul energetice, care ne apropie de filosofia grădinii ca spaţiu ales, esenţă a Edenului, unde tot ce este minunat este şi posibil», mai spune Marius Tiţa.

Florile Marii (1)Licenţiat al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii din Craiova, promoţia 1983, Aurel Petrescu este angajat la SC ELPRECO SA Craiova şi profesor asociat la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare încă din 2004. Şi-a obţinut doctoratul cu o teză în domeniul conducerii cu calculator a proceselor industriale, la Facultatea de Inginerie Industrială a Universităţii din Petroşani. Este cunoscut ca pictor de publicul iubitor de artă datorită nu puţinelor expoziţii deschise încă de la începutul anilor 2000 la Craiova, Calafat, Slatina, Dr. Tr. Severin, Târgu Jiu, Piteşti, Bucureşti, Constanţa şi la Galeria de Artă din Vidin (Bulgaria).