Moţiunea PNL – “România fără educaţie de calitate este o Românie săracă”, discutată şi la Craiova

0
121

Ieri, liberalii doljeni au susţinut o conferinţă de presă, având ca temă principală începerea anului şcolar, deficienţe şi probleme majore în sistemul de educaţie. Pe ordinea se zi s-au mai aflat şi alte subiecte, cum ar fi : stadiul implementării masterplanului de transporturi, al 13-lea şi al 14-lea salariu în mediul privat, susţinerea votului electronic, dar şi un proiect pe care PNL vrea să-l iniţieze în vederea interzicerii traseismului politic şi la nivel parlamentar, deşi, cel de la nivelul autorităţilor locale nu pare a fi unul de succes.

pnl (1)Conferinţa a fost susţinută de senatorul Mario Ovidiu Oprea, preşedintele PNL Dolj – Ştefan Stoica şi consilierul judeţean  Daniel Drîgnei. În acest context, reprezentanţii PNL Dolj au anunţat că mâine, PNL va depune moţiunea simplă pe Educaţie – “România fără educaţie de calitate este o Românie săracă”. Prim-vicepreşedintele PNL, senatorul Mario Oprea a spus că anul şcolar începe fără manuale, că un număr foarte mare de unităţi şcolare nu au autorizaţie de funcţionare şi nici autorizaţie de la ISU, că lipseşte o legislaţie în domeniu care să încurajeze tinerii să rămână în ţară. “Se înregistrează un abandon şcolar îngrijorător, care este urmat de un exod al românilor în afara graniţelor, statistica ne demonstrează că 9 români părăsesc România la fiecare oră, în acest fel România se va depopula în curând. Este o situaţie grea, iar PSD nu are soluţii”, a spus senatorul Mario Ovidiu Oprea.

Al 13-lea salariu…şi la privat

            Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica a analizat stadiul implementării proiectelor de infrastructură şi a subliniat faptul, că după rectificarea bugetară, este foarte clar că nu se intenţionează să se facă nicio autostradă, şi că toate proiectele au rămas, ca de altfel de ani buni, doar la nivel de licitaţii. Iniţiativa legislativă a PNL pentru acordarea celui de-al 13-lea şi al 14-lea salariu în mediul privat a fost de asemenea explicate în detaliu de liberalii doljeni, aceştia spunând că angajatorii vor fi interesaţi să folosească acesată pârghie pentru a-şi recompense angajaţii, aceste. “Aceste cheltuieli sunt deductibile, adică sunt scăzute din impozitul pe profit datorat statului, şi este dreptul societăţilor comerciale private de a folosi acest instrument în cuantumul stabilit de lege. Măsura nu este o impunere, nu va afecta interesele angajatorului, întrucât nu-I micşorează acestuia marja de profit, ea rămânând supusă aceleiaşi cote de impozitare…”, a subliniat Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj

                Daniel Drîgnei, consilier judeţean, a anunţat tot în cadrul acestei conferinţe de presă că consilierii judeţeni PNL vor iniţia un proiect de hotărâre prin care se solicită Consiliului Judeţean Dolj înfiinţarea de perdele forestiere de protecţie împotriva înzăpezirii.