Prin Programul Operaţional Regional: Şcoala din Afumaţi, reabilitată şi modernizată pe fonduri europene

0
779
La sediul ADR SV Oltenia s-au semnat ieri, trei noi contracte de finanțare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Dezvoltarea Infrastructurii Turistice şi de Agrement în Staţiunea Baia de Fie, judeţul Gorj”; „Reabilitare termică, modificari interioare şi extindere Şcoala gimnazială Afumaţi corp C1” şi cel de-al treilea proiect „Modernizare în vederea creşterii eficienţei energetice a sediului I.J.J Vâlcea, pavilion administrativ nr.45-123-01-POR”. La ceremonia de semnare a acestor contracte au fost prezenţi : directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu; primarul Comunei Baia de Fier – Dumitru Turbăceanu; primarul Comunei Afumati – Dumitrel Titel Stoenescu şi nu în ultimul rând, Grigore Ciauşescu  – inspectorul şef al Unităţii Militare nr. 0460 din Râmnicu Vâlcea.
Proiect are o valoare totală de 22.558.332,27 lei, din care suma solicitata este de 21.908.111,18 lei (4.703.834,92 euro). „Contractul a fost semnat în cadrul Axei prioritare 7 –  Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiții 7.1 – Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice”, a subliniat Marilena Bogheanu, directorul general al ADR SV Oltenia. Obiectivul general al proiectului constă în creşterea atractivităţii staţiunii turistice şi prelugirea duratei medii a sejurului prin dezvoltarea infrastructurii turistice şi de agrement în Staţiunea Baia de Fier.
Principalele lucrări de intervenţie, din cadrul proiectului, vor fi de-a lungul drumurilor DJ675C, DC35 şi DS4 pe o lungime totală de 7712m. Astfel, se vor realiza:  trasee pentru pistele de biciclete; semnalizarea traseelor prin indicatoare de circulatie standardizate şi nu în ultimul rând, marcarea trecerilor, adiacente celor de pietoni, precum si a punctelor de depozitare a bicicletelor. De asemenea se vor face lucrări în zona de intrare şi ieşire Peştera Muierilor dar şi în zona de promenade vor fi amenajate trotuare şi spaţii verzi, precum şi o zonă de agrement pentru ciclişti pumptrack.
470 contracte, în valoare solicitată de peste 727,58 milioane euro
Cel de-al doilea proiect are o valoare totală de 3.692.426,12 lei, din care suma solicitată este de 3.396.997,10 lei (752.013,88 euro). Contractul a fost semnat in cadrul Axei prioritare: 3 – Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon, Prioritatea de investitii: 3.1, Operatiunea B – Clădiri Publice. „Obiectivul general al proiectului este reprezentat de reabilitarea termica a clădirii Scolii Gimnaziale din satul Afumati, comuna Afumati, în scopul creşterii eficienţei energetice a acesteia, precum şi a reducerii costurilor de întreţinere a clădirii, creând în acelaşi timp condiţii de învăţământ specifice nivelului Uniunii Europene”, a mai spus reprezentantul ADR SV Oltenia. Principalele lucrari de interventie, din cadrul proiectului, vor fi: reabilitare termică, precum şi termizolarea planseului peste ultimul nivel; refacerea finisajelor interioare şi exterioare; înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplarie din lemn straficat / PVC / aluminiu cu geam termopan; reabilitare şi modernizare instalaţie termică, apa-canalizare, sanitară şi electrică; repararea si consolidarea sarpantei existente; recompartimentări interioare; repararea trotuarului de protecţie şi repararea jgheaburilor, parazapezilor şi burlanelor.
Cel de-al treilea proiect, are ca beneficiar UM 0460 Rm Vâlcea şi are o valoare totală de 3.337.450,28 lei, din care suma solicitată este de 2.168.291,52 lei (466.048,687 euro). Contractul a fost semnat în cadrul Axei prioritare: 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii: 3.1, Operaţiunea B – Clădiri Publice. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de reabilitarea şi implementarea soluţiilor de creştere a eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile.
Până la această dată, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, s-au semnat 470 contracte, în valoare solicitată de peste 727,58 milioane Euro