WALK ON THE STAIRS OF MUSIC sau importanţa artei în viaţa de zi cu zi

0
355

Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-Socială Oltenia a finalizat cu succes proiectul WALK ON THE STAIRS OF MUSIC din cadrul campaniei ACCES LA SPERANŢĂ, în decursul lunii mai a acestui an, proiect destinat locuitorilor urbei noastre. WALK ON THE STAIRS OF MUSIC şi-a propus să evidenţieze importanţa artei în viaţa de zi cu zi.

„Ne-am asumat rolul de pictori ai muzicii şi ne-am propus să sporim vizibilitatea specificului activităţii Filarmonicii ,,Oltenia” Craiova în spaţiul public, prin pictarea unei claviaturi de pian pe treptele de la intrarea în sediul instituţiei”, se precizează într-un comunicat de presă al ACCES Oltenia .

Proiectul a fost realizat de către o echipa de voluntari din cadrul Liceului de Arta ,,Marin Sorescu”, sub coordonarea prof. Monica Dinca. „Am dorit astfel să contribuim la creşterea gradului de consum cultural şi a interesului pentru muzica clasică în rândul craiovenilor, stimularea creativităţii voluntarilor, recunoaşterea şi promovarea contribuţiei oamenilor de artă la îmbogăţirea patrimoniului cultural local şi a spiritualităţii comunităţii craiovene, producerea unui impact vizual armonios în spaţiul citadin, precum şi redefinirea interacţiunii dintre instituţie şi trecători. Claviatura de pian pictată pe trepetele scării reprezintă un simbol al iubirii pentru arta în toată complexitatea sa, precum şi o invitaţie directă spre lumea muzicii”.