„Competiţia Tinereţii” şi-a desemnat câştigătorii

0
532
 Ieri, în Aula „Mihai I al României”, din cadrul Universităţii din Craiova, a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor „Competiţiei Tinereţii”, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Consiliul Judeţean Dolj, Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri” şi S.C. „Bacolux” S.R.L. Trofeul a fost obţinut de Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.
 În anul şcolar 2018 – 2019, s-a desfăşurat cea de-a XI-a ediţie a „Competiţiei Tinereţii”, la care au participat sute de elevi din 18 licee din judeţ. Aceştia au participa, de-a lungul unui an, la diverse concursuri în care şi-au arătat măiestria şi şi-au descoperit talentele. Ieri, a avut loc, în Aula „Mihai I al României”, a Universităţii din Craiova, festivitatea de premiere a câştigătorilor. Sala a fost cuprinsă de bună dispoziţie, iar participanţii şi-au rememorat momentele plăcute din cadrul competiţiei. Pentru ei a fost mult mai mult: au rămas prieteni, chiar dacă au fost, la un moment dat, concurenţi direcţi. Practic, acesta a fost şi mesajul transmis de directorul DJST Dolj,  Origen Staicu, cel ca re a oficiat şi festivitatea de premiere:  „Cu toţii sunteţi câştigători, nu numai cei care aţi luat laurii. Dar, cel mai mare beneficiu este că aţi închegat relaţii de prietenie între voi, unele care vor rămâne. Acest proiect este cel mai important, derulat de noi, dar nu puteam să-l ducem la bun sfârşit fără ISJ Dolj, autorităţile locale şi judeţene şi alţi parteneri. Îi felicit pe câştigători şi, la anul, aşteptăm mai mulţi competitori”. Prezentă la premiere, prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al ISJ Dolj, a menţionat: „Felicit copiii, cadrele didactice, organizatorii pentru aceste lucruri minunate. Aveţi susţinerea noastră necondiţionată pentru astfel de proiecte. Tema din acest an, a competiţiei, „Să descoperim Oltenia altfel”, a fost foarte bine aleasă. Aşa, v-aţi putut descoperi sau redescoperi talentele, aşa aţi dat dovadă că nu veţi uita niciodată zona de unde veniţi, indiferent unde, în anii următori, veţi ajunge. Menirea şcolii doljene este dezvoltarea unui proces educaţional de calitate, iar voi, dragi elevi, îndrumaţi de cadrele didactice, tocmai asta aţi făcut”.

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, marele câştigător
Festivitatea de premiere a fost una încărcată de emoţie, dar şi de bună dispoziţie, răzbătând tinereţea. Au fost acordate trei premii speciale: Premiul „Fair – Play”, în premieră, a mers la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”; cel pentru implicare, la Liceul Teoretic „Tudor Arghezi”, iar cel pentru creativitate, la Liceul „Traian Vuia”. Menţiunea a fost obţinută de Liceul Teoretic „Independenţa” Calafat. Pe locul al III-lea s-a clasat Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu”, iar poziţia a II-a fost obţinută de Colegiul „Ştefan Odobleja”. Şi, avenit momentul desemnării câştigătorului. Acesta a fost Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, care a primit trofeul din partea laureaţilor de anul trecut, cei de la Liceul „Voltaire”.