Salubritatea va deszăpezi orașul cu 89 de utilaje închiriate

0
354

RAADPFL Craiova și SC Delta ACM 93 vor asigura, alături de SC Salubritate Craiova, utilajele cu care se va face deszăpezirea străzilor și aleilor în această iarnă. În cele cinci luni ale sezonului rece, autoritățile vor avea la dispoziție 89 de utilaje, dintre care 43 multifuncționale, cu care vor îndepărta zăpada din toate cartierele orașului. Anul trecut, prima ninsoare în Craiova a căzut destul de târziu, abia în luna decembrie, dar pentru acest an meteorologii spun că stratul de zăpadă se va așterne mai devreme.

Ninsorile sunt așteptate la Craiova la mijlocul lunii noiembrie, când, conform prognozelor, ar urma să cadă prima zăpadă. Dacă se va întâmpla așa va fi mult mai devreme decât iarna trecută când primul strat alb s-a așternut în decembrie, după o toamnă lungă, dar cu dezavantajul că vremea urâtă s-a prelungit mai mult spre primăvară. Oficial, însă, sezonul rece începe de la 1 noiembrie când se pornește numărătoarea celor cinci luni de iarnă. La acea dată, încălzirea termică trebuie să fie pornită pentru toate blocurile din Craiova și este obligatoriu să fie pregătite pentru intervenție utilajele pentru deszăpezirea străzilor.

RAADPFL Craiova vine cu 11 utilaje

SC Salubritate va coordona, și în această iarnă, activitatea de deszăpezire din Craiova. Cum însă societatea nu deține, în parcul propriu, toate utilajele de care va avea nevoie, acestea vor fi închiriate. O parte dintre vehicule au fost deja achiziționate, conducerea SC Salubritate anunțând ieri că au fost desemnați câștigătorii licitației pentru deszăpezire. În urma procedurii de licitație deschisă, cu faza finală de licitație electronică, pentru primul lot a fost declarată câștigătoare oferta RAADPFL Craiova, care va închiria Salubrității, în funcție de condițiile meteorologice existente, minim 7 și maxim 11 vehicule pentru împins zăpada și împrăștiat material antiderapant.

Delta deszăpezește și în această iarnă

Regia locală va câștiga, de pe urma deszăpeziri, o sumă de 335.000 de lei, dar nu va fi singura cu care va colabora SC Salubritate Craiova. Cel de-al doilea lot scos la licitație a fost câștigat de SC Delta ACM 93 S.R.L., care va asigura minim 28 și maxim 43 vehicule multifuncționale. Firma de construcții va câștiga, la rândul ei, o sumă de 1.922.565,60 lei, fără TVA. „Cele două acorduri-cadru urmează a fi încheiate pe o perioadă de cinci luni. Alături de vehiculele industriale închiriate, menținerea în stare de funcțiune a căilor publice din Craiova va fi asigurată și de cele 35 utilaje ale SC Salubritate Craiova S.R.L”, se arată într-un comunicat de presă al societății care se va ocupa cu deszăpezirea.

O nouă licitație pentru ultimele 16 utilaje

Procedura a fost anulată în cazul celorlalte două loturi de utilaje care au fost scoase la licitație. Întrucât nu a fost depusă nici o ofertă, Primăria Craiova s-a văzut obligată să reia licitația pentru restul de 16 autovehiculele pe care le va folosi pentru încărcat și transportul zăpezii. Potrivit conducerii Salubrității, în lotul 3 sunt incluse vehicule pentru transportul materialului antiderapant, zăpadă și servicii de tractare (minim 3 și maxim 12 bucăți), iar în lotul 4 – vehicule de mici dimensiuni, sub 3,5 tone, pentru împins și încărcat zăpadă (minim 2 și maxim 4 bucăți).

Materialul antiderapant este asigurat

Autoritățile și-au asigurat și stocurile de material antiderapant pentru această iarnă. În urma unei licitații, SC Ginard Com SRL a fost declarat câștigător, urmând să furnizeze o cantitate de minim 2.000 și maxim 6.000 de tone, în cadrul unui acord-cadru cu o durată de șase luni. Valoarea ofertei pentru cantitatea maximă a fost de 1.421.250 lei fără TVA. De asemenea, SC Salubritate Craiova SRL va suplimenta stocul existent de nisip necesar deszăpezirii, achiziționând o cantitate de 300 metri cubi, prin selecție de oferte. În prezent, SC Salubritate Craiova SRL are în stoc 456 tone de sare, 73 metri cubi de nisip și 36 tone de clorură de calciu.