MERCUR Center Craiova se deschide pe 9 iunie

0
731

 MERCUR Center Craiova, cea mai importantă investiţie în acest an de pe piaţa centrelor comerciale din regiune se va deschide pe 9 iunie, cu doar o zi înainte de debutul Campionatului European de Fotbal. Centrul comercial, ce are la această dată peste 90 la sută din spaţii închiriate doreşte să marcheze în forţă evenimentul, anunţând un campionat întreg de surprize şi distracţie la cumpărături.

        Cel mai aşteptat centru comercial din Craiova va găzdui, din 9 iunie, peste o sută de magazine, printre cele mai importante investiţii de profil numărându-se cea a retailerului suedez H&M, care va deschide aici un magazin pe două etaje, magazinele S. Oliver, Rinascenti, Magic Shoes, Pepco, Cătălin Botezatu, Top Sport, Diverta, Sevda, Splend’Or, Kendra, Flanco, Germanos şi multe altele. Zona de food-court de la etajul trei va ocupa un spaţiu impresionant şi va găzdui restaurante şi fast food-uri variate, precum Spartan, McGrill, Pizzeria Rio, restaurantul cu specific chinezesc Shanhay Bar, restaurant cu specific romanesc Oşanu, cofetăria Marie Luise.  Aria de cafenele va include Tucano Coffee, Sweet Escape, Victoria Cafe şi altele.

Şase săli digitale

          O mare varietate de magazine şi zone de distracţie pentru copii vor fi disponibile la deschiderea Mercur Center – Primigi, Bebeti, Maison du Bebe, în timp ce cinematograful cu şase săli digitale, Inspire Cinema (1.800 metri pătraţi, 580 locuri) va fi una dintre atracţiile principale ale centrului comercial. Toate acestea se vor alătura supermarketului Profi, care va ocupa spatiul de la demisolul centrului comercial şi vor completa oferta variată de cumpărături şi divertisment. „Gradul ridicat de ocupare înregistrat la această dată pentru MERCUR Center arată atractivitatea de care se bucură acest proiect şi încrederea pe care ne-o acordă partenerii noştri. Acest lucru ne responsabilizează să le oferim craiovenilor şi nu numai, magazine de fashion, cele mai bune restaurante şi cafenele, dar şi un mediu plăcut şi alternativ pentru petrecerea timpului liber de calitate. Suntem convinşi că vom îndeplini toate aceste condiţii şi Craiova va avea un centru comercial elegant, avangardist, cu cele mai bune opţiuni pentru întreaga familie. Pentru a satisface toate preferinţele continuăm să completăm mixul de chiriaşi şi vom anunţa noi brand-uri în perioada următoare”, a declarat Dumitru Răduţ, Director General MERCUR Center.

Modernizarea se apropie de final în partea de sud a centrului comerciale

         Gradul mare de ocupare obţinut de MERCUR Center, cu aproape două luni înainte de deschidere, constituie de altfel o premieră pentru piaţa de profil din Craiova. Procesul de modernizare a centrului comercial va intra acum într-una din cele mai spectaculoase etape, întreaga faţadă a centrului comercial urmând a fi îmbrăcată într-o soluţie constructivă avangardistă. „În această perioadă la interior lucrările sunt în linie dreaptă, s-a realizat recompartimentarea spaţiilor, iar o parte din ele au fost deja predate chiriaşilor pentru amenajare. De asemenea, modernizarea se apropie de final în partea de sud a centrului comercial, urmând ca centrul de greutate al lucrărilor să fie mutat spre faţadă. Va fi ultima şi poate cea mai spectaculoasă etapă pentru MERCUR Center, pentru că va fi şi cea care va schimba cu totul înfăţişarea centrului comercial şi a centrului oraşului, în general. Lucrările continuă conform graficului programat, inaugurarea urmând să aibă loc pe 9 iunie”, a spus Dumitru Răduţ, Director General MERCUR Center.

          MERCUR Center, deţinut în proporţie de 93% de SIF Oltenia, are o suprafaţă construită desfăşurată de 24.000 de metri pătraţi şi a fost închis din luna septembrie pentru lucrări de modernizare. Investiţia se va ridica la aproximativ 12 milioane de euro.