Încă 30 de zile după gratii pentru criminalul din Brazda lui Novac

0
94

Magistraţii Tribunalului Dolj au prelungit, ieri, cu 30 de zile, arestarea preventivă a lui Florentin Popa, de 31 de ani, din Craiova, cel care, la începutul acestei luni, l-a înjunghiat mortal pe Felix Cristian Bîscă zis Bimby, de 27 de ani, în faţa magazinului non-stop „La Robert”, din cartierul Brazda lui Novac.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, ieri, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi au prelungit, cu încă 30 de zile, arestarea preventivă a criminalului din Brazda lui Novac, Florentin Popa: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj privind prelungirea măsurii arestării preventive. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Popa Florentin, dispusă prin încheierea nr. 221/03.09.2017 a Tribunalului Dolj, pe o durată de 30 de zile, cu începere de la 03.10.2017 până la data de 01.11.2017, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu din data de 27.09.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că fapta s-a petrecut în noaptea de 2 spre 3 septembrie, în jurul orei 3.00, în faţa magazinului non-stop „La Robert” din cartierul craiovean Brazda lui Novac. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în cauză, au reţinut că Felix Cristian Bîscă, zis Bimby, de 27 de ani, din Craiova, a fost înjunghiat de craioveanul Florentin Popa, de 31 de ani, în urma unui conflict spontan: „În noaptea de 2 spre 3 septembrie, în timp ce se aflau în faţa magazinului non-stop situat lângă staţia de autobuz de la Complexul Baba Novac din cartierul Brazda lui Novac, între victima Bîscă Felix Cristian şi Popa Florentin s-a iscat un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri mai vechi. Conflictul verbal a degenerat, în ciuda faptului că martorii prezenţi au încercat să-l aplaneze, astfel că inculpatul Popa Florentin a reuşit să înjunghie victima în zona precordială, peste umărul unui martor, cu ajutorul unui cuţit tip baionetă, cu lungimea lamei de 31 de centimetri. Ca urmare a loviturii aplicate, victima s-a prăbuşit la sol, decedând la scurt timp, astfel că, la sosirea ambulanţei, echipajul medical a constatat decesul“. Medicii legişti au constatat că moartea tânărului de 27 de ani a fost violentă şi a fost cauzată de hemoragie internă şi externă, consecinţa unei plăgi tăiate toracice, cu interesare cardiacă şi pulmonară, iar autorul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 3 septembrie a.c. a fost arestat preventiv.