Olteanul care a lovit cu capul în faţă un poliţist doljean şi complicele său au furat 4.500 lei de la un cazinou din Balş

0
110

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins, marţi, 26 septembrie a.c., contestaţia formulată de Adrian Iliuţă Grigorie, tânărul de 25 de ani, din Balş care a lovit cu capul în faţă un poliţist doljean, împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova prin care a fost arestat preventiv, astfel că rămâne după gratii până la expirarea celor 30 de zile. Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş au stabilit că Grigorie şi tânărul care îl însoţea în maşină, au sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, 4.500 lei din incinta unui cazinou din Balş. Complicele lui Grigorie, Cătălin Şerban, de 24 de ani, tot din Balş, a fost arestat şi el, fiind acum în arestul IPJ Olt, pentru tâlhărie calificată şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, joi, 21 septembrie a.c., la ora 3.50, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Pieleşti au fost sesizaţi de un bărbat din localitate despre faptul că un autoturism a ieşit de pe şosea şi i-a lovit maşina care era în faţa porţii. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de poliţişti, aceştia stabilind că un autoturism BMW înmatriculat în Franţa, condus pe DN 65 de Adrian Iliuţă Grigorie, a derapat şi a lovit un autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi pentru că, atât el, cât şi pasagerul, Cătălin Şerban, de 24 ani, din oraşul Balş, Olt, se manifestau violent, au fost imobilizaţi şi, în timp ce se deplasau către sediul secţiei, Grigorie Adrian l-a lovit cu capul în zona feţei pe agentul principal Sorin Cepoi, provocându-i leziuni serioase. Cei doi tineri au fost duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, fiind audiaţi pe tot parcursul zilei de joi, mai ales că, înainte de a ajunge în Dolj, comiseseră o tâlhărie la o sală de jocuri de noroc din Balş, în aceeaşi noapte. Grigorie a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj, vineri, 22 septembrie fiind arestat pentru 30 de zile, iar Cătălin Şerban a fost predat poliţiştilor IPJ Olt pentru continuarea cercetărilor în dosarul tâlhăriei. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş au anunţat că: „Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a relevat faptul că în noaptea de 20/21.09.2017 inculpatul Şerban Cătălin împreună cu un alt inculpat major (n.r. Adrian Iliuţă Grigorie) au sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, folosindu-se de un dispozitiv care genera şocuri electrice, suma de 4500 lei din incinta cazinoului SC INTERGALACTIC JAKPOT SRL. Prin încheierea din data de 22.09.2017 a Judecătoriei Balş s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.09.2017. În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, adoptării măsurilor legale şi stabilirii răspunderii judiciare”.