Contra l-a preferat pe Lobonţ în locul lui Lung la naţională

0
88

Cosmin Contra a chemat 15 stranieri din cei 24 anunţaţi iniţial, pentru partidele cu Kazahstan (5 octombrie) şi Danemarca (8 octombrie), ultimele din grupa de calificare la Cupa Mondială din Rusia. Surprinzător, Contra a renunţat la Lung, titular în Turcia, la Kayseri, şi l-a adus pe Lobonţ, care nu a mai jucat de 3 ani. De asemenea, Maxim, care a marcat cu Armenia, a fost lăsat la club. Contra s-a bazat cam pe aceiaşi jucători de afară pe care şi Daum i-a chemat la lot.

Stranierii convocaţi:
Portari: Ciprian Tătăruşanu (Nantes), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna), Bogdan Lobonţ (AS Roma);

Fundaşi: Cosmin Moţi (Ludogoreţ Razgrad), Vlad Chiricheş (Napoli), Dragoş Grigore (Al-Sailiya/Qatar), Iasmin Latovlevici (Galatasaray);

Mijlocaşi: Răzvan Marin (Standard Liege), Eric Bicfalvi (FC Ural Ekaterinburg), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Gheorghe Grozav (Karabukspor);

Atacanţi: Florin Andone (Deportivo La Coruna), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ Razgrad), Bogdan Stancu (Bursaspor).

Lotul final, care va include şi numele jucătorilor din campionatul intern convocaţi, va fi anunţat ulterior de către noul staff al echipei naţionale.

Contra a renunţat la: Silviu Lung jr (Kayserispor), Cristian Săpunaru (Kayserispor), Valerică Găman (Karabukspor), Paul Papp (Karabukspor), Alin Toşca (Betis Sevilla), Gabriel Torje (Karabukspor), Alexandru Maxim (Mainz), Adrian Stoian (FC Crotone) şi Cristian Tănase (Karabukspor).

Reprezentativa României întâlneşte formaţia Kazahstanului pe 5 octombrie, de la ora 21,45, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti, şi Danemarca pe 8 octombrie, de la ora 19,00, la Copenhaga.