Teatrul „Colibri”: Mesaj dur pentru cei care se folosesc de numele instituţiei

0
87

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” a dat publicităţii, ieri, un comunicat de presă prin care anunţă publicul că, încă din anul 2013, când s-a mutat în clădirea din Calea Bucureşti nr. 56, primită în administrare de la municipalitate, spectacolele din repertoriu sunt prezentate în Craiova exclusiv aici şi nu în şcoli şi grădiniţe. Instituţia face această precizare pentru a nu exista confuzii cu companii private de teatru care se pot recomanda cu acelaşi nume atunci când îşi prezintă oferta de spectacole în instituţii de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial din Craiova.

«De la mutarea în noul sediu, Teatrul „Colibri” a construit proiecte menite să readucă în conştiinţa comunităţii această instituţie, care mai bine de 7 ani funcţionase în condiţii neadecvate, fără scenă proprie. Recâştigarea dreptului de a putea susţine reprezentaţii pe scena sa a dus la decizia de a atrage publicul în sala de spectacole a păpuşilor şi poveştilor şi de a prezenta spectacole în condiţii optime şi nu în spaţii improvizate, total nepotrivite pentru producţiile unei instituţii de dimensiunea şi importanţa Teatrului „Colibri”. Orice încercare de folosire nepotrivită a numelui instituţiei sau inducere a ideii că teatrul de păpuşi sosit în grădiniţă sau în şcoală este Teatrul „Colibri” încalcă legea şi norme elementare de bun simţ profesional», este mesajul dur transmis de instituţie.

Pentru referinţe privind spectacolele din repertoriul teatrului se pot apela numerele de telefon 0251.412.473 sau 0251.416.323, se pot consulta site-ul www.teatrulcolibri.ro  şi pagina de facebook Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” Craiova. Preţul biletelor la reprezentaţii variază între 7 lei sau 10 lei, în funcţie de categoria locului din sală. Pentru grupurile organizate cu instituţiile de învăţământ preţul biletului este 5 lei.