Secţiile clinice de obstetrică şi neonatologie din cadrul SCJU Craiova şi-au reluat activitatea

0
85

Secţiile clinice de obstetrică şi neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova şi-au reluat activitatea începând de ieri, după ce spaţiile în care funcţionează, situate la etajul VIII al unităţii, au fost renovate, cu finanţare asigurată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean (CJ) Dolj. În acest context, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a precizat că lucrările, cu o valoare de aproximativ 1.900.000 de lei, se înscriu într-un amplu proiect de intervenţie, în cadrul căruia vor fi abordate toate etajele SCJU Craiova.

Şeful administraţiei judeţene a vorbit ieri despre progresele care au fost făcute şi care sunt vizibile. Mai precis, cu prima parte a anului trecut şi până în prezent, s-a reuşit  finalizarea intervenţiilor asupra spaţiilor de la trei dintre etaje – II, VI şi VII, iar de  ieri s-au reluat internările şi în maternitatea SCJU, chiar dacă mai sunt în curs de renovare câteva dintre saloane. În paralel, sunt în plină desfăşurare lucrările la alte două niveluri, V şi IX. „Este un proiect prin care ne-am propus să creăm condiţii mai bune pentru pacienţii trataţi în Spitalul Judeţean, precum şi cadrul necesar unui act medical de calitate. Această iniţiativă presupune şi un important efort financiar din partea Consiliului Judeţean Dolj, care a investit până în prezent, din bugetul propriu, peste 7,5 milioane de lei pentru demersurile deja finalizate şi pentru cele care se află în derulare. La aceasta se adaugă contractele de lucrări pentru etajele I şi X, precum şi pentru secţiunea de cabinete medicale de la nivelul II, contracte care se regăsesc în procedura de evaluare şi atribuire şi care vin şi ele cu o valoare totală estimată la peste 5,7 milioane de lei. Tot în această perioadă este pregătită documentaţia pentru spaţiile de la etajele III şi IV, iar anul viitor vom aborda parterul, scara centrală şi cele două scări secundare…“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

***

Dr. Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului: „Ne bucurăm să putem anunţa că s-a încheiat prima parte – şi cea mai complexă – a procesului de renovare a spaţiilor de la etajul VIII, astfel că, de astăzi (n.r. ieri), a fost reluată în regim normal activitatea la maternitatea SCJU. A fost un efort considerabil, însă cu beneficii importante, pentru că vorbim despre o structură medicală cu o mare adresabilitate şi cu un ritm de lucru intens, care se traduce într-un număr de 220 – 250 de naşteri în fiecare lună. Mai mult, secţia de neonatologie a SCJU Craiova este singura de nivel III – nivelul maxim – din Oltenia, ceea ce înseamnă că aici sunt aduse cazurile grave din toate cele cinci judeţe ale regiunii, cazuri care pot fi tratate numai aici”.