Francezul care a împuşcat în cap un doljean, judecat pentru omor, nerespectarea regimului armelor şi contrabandă

0
83

Magistraţii Tribunalului Dolj au dispus începerea procesului în cazul cetăţeanului francez de 48 de ani, care a împuşcat în cap un tânăr doljean. Judecătorul de cameră preliminară a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpat, acesta urmând să fie judecat pentru omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă. Francezul, menţinut în arest preventiv, a venit în vizită la „iubita sa”, pe care o cunoscuse ca prostituată în Paris, şi a împuşcat, la începutul lunii aprilie, un tânăr de 22 de ani, amic de-al femeii, pe marginea drumului, în satul Gura Văii, comuna Podari. După câteva luni petrecute în comă, la un spital în Bucureşti, victima a decedat.

Procesul francezului, Samuel David Parra, care a împuşcat în cap un tânăr doljean, poate începe. Asta au hotărât, la sfârşitul săptămânii trecute, judecătorii de la Tribunalul Dolj, care au respins cererile şi excepţiile invocate de inculpat, care va fi judecat pentru omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă (întrucât nu a declarat arma la intrarea în ţară): „Respinge cererile şi excepţiile privind legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor formulate de inculpatul Parra Samuel David. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 226/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, privind pe inculpatul Parra Samuel David trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Parra Samuel David. Fixează termen de judecată după rămânerea definitivă a prezentei încheieri”, se arată în hotărârea de vineri, 22 septembrie a.c., a Tribunalului Dolj. Inculpatul poate face contestaţie la Curtea de Apel Craiova.

S-a ascuns o noapte în pădure

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Samuel David Parra, în vârstă de 48 de ani, din Paris, a venit în România pe 6 aprilie a.c., în comuna Bârca, la domiciliul Doinei A., cu care a mers la Segarcea, unde a achitat o datorie, apoi au revenit la locuinţa din Bârca, unde îi aşteptau Ulis Ghiusi Ioniţă, de 22 de ani, şi Daniel Andrei, acesta din urmă recomandându-se a fi soţul Doinei, iar celălalt o cunoştinţă. Între francez şi cei prezenţi s-au iscat o serie de discuţii legate atât de relaţiile fiecăruia cu Doina, cât şi de faptul că francezul ar fi oprit din banii pe care femeia îi câştiga în Paris din activitatea practicată. Văzând că discuţiile se aprind, Parra a completat două file CEC, în valoare de 20.000 euro fiecare, pe numele presupusului soţ şi pe cel al cumnatei Doinei. Le-a declarat, ulterior, anchetatorilor, că a înţeles că doljenii vor să-l lase fără bani, însă a completat CEC-urile ştiind că banii nu pot fi încasaţi de la nici o bancă din România. Au venit în Craiova, însă băncile erau închise aşa că, după ora 23.00, au pornit înapoi spre Bârca. Pe drum, pe DJ 561, pe raza satului Gura Văii, comuna Podari, francezul a oprit autoturismul pe partea dreaptă a carosabilului şi le-a spus însoţitorilor săi că doreşte să-şi facă nevoile. A coborât din maşină împreună cu Andrei Daniel şi Ioniţă Ulis Ghiusi, dar înainte să coboare, fără ca nimeni să-l observe, şi-a pus la centură un pistol pe care îl ţinea în autoturism.

La întoarcerea către maşină, francezul a scos pistolul şi l-a îndreptat către Ioniţă Ulis Ghiusi, care era chiar în faţa sa, şi a tras un foc în direcţia acestuia, împuşcându-l în cap, în zona occipitală. A vrut să-l împuşte şi pe Andrei Daniel, dar, potrivit declaraţiei sale, pistolul s-a blocat. Doljenii au urcat rănitul în maşină şi au plecat spre spital, iar francezul a rămas la faţa locului şi s-a ascuns în zona verde din laterala drumului, unde a fost găsit a doua zi, vineri, 7 aprilie a.c., în jurul prânzului, de poliţişti. Francezul a îngropat pistolul lângă un copac, oamenii legii reuşind destul de greu să-l descopere. A fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu, pe 8 aprilie a.c., a fost arestat preventiv, de atunci fiind în spatele gratiilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe cetăţeanul francez, dosarul înregistrându-se la Tribunalul Dolj în august.