La un pas de moarte după un accident petrecut în zona Combinatului de la Işalniţa

0
569

Patru persoane, între care şi o fetiţă în vârstă de 10 ani, au ajuns, sâmbătă după-amiază, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cu multiple răni, în urma unui grav accident de circulaţie petrecut în zona Combinatului de la Işalniţa, în care au fost implicate un camion şi două autoturisme. Din nefericire, fetiţa, pe care au scos-o pompierii din maşină, pentru că rămăsese încarcerată, era în stare gravă, fiind supusă deja unei intervenţii chirurgicale.

Cadrele Detaşamentului 2 Pompieri Craiova şi un echipaj de Descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, dar şi trei ambulanţe ale SAJ Dolj, au intervenit, sâmbătă, la un grav accident de circulaţie petrecut în la ieşirea din Craiova, în zona Combinatului de la Işalniţa. Din primele cercetări ale poliţiştilor IPJ Dolj, s-a stabilit că, Vasile Ispas, de 43 de ani, din comuna Dobroteşti, în timp ce conducea o autoutilitară, dinspre Craiova către Filiaşi, pe DE 70, nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga şi a acroşat un autoturism Volkswagen Golf condus în aceeaşi direcţie de mers de Stelian Gâlcă, de 46 de ani, Craiova. Din impact, Volkswagenul a fost proiectat pe contrasens, într-un Chevrolet Aveo, la volanul căruia se afla Liliana Vlăduţoiu, de 49 de ani, din comuna Almăj. Stelian Gâlcă, soţia sa, de 38 de ani şi fiica, în vârstă de 10 ani (care a fost scoasă din maşină de echipajul de Descarcerare), dar şi şoferiţa din Chevrolet au fost răniţi, fiind transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Cea mai gravă era starea micuţei, care a ajuns la unitatea medicală în comă, politraumatizată grav prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral acut sever, traumatism toraco-abdominal, traumatism coloană. Ea a fost evaluată imediat în Departamentul de urgenţă, a primit primele îngrijiri medicale, a fost intubată şi ventilată mecanic şi s-a constatat că prezenta hemoragie internă. După ce a fost stabilizată, a intrat în sala de operaţie, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale pentru oprirea sângerării, urmând că post-operator să fie examinată în continuate imagistic pentru a pune în evidenţă şi alte leziuni, după cum au precizat reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Şoferul autocamionului nu a fost rănit şi nu a necesitat transportarea la spital, pe numele său poliţiştii Serviciului Rutier Dolj întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident mortal la Bratovoieşti

În plus, vineri seara, o doljeancă şi-a pierdut viaţa într-un alt accident de circulaţie. Conform IPJ Dolj, în jurul orei 20.32, Mihai Iancu, de 34 de ani, din comuna Podari, în timp ce conducea un autoturism Audi, pe D.N.55, din direcţia Bechet către Craiova, în localitatea Bratovoieşti, a acroşat-o cu partea stângă faţă a vehiculului pe Ioana Mandi, de 82 de ani, din comuna Bratovoieşti, care se angajase în traversarea străzii prin loc nemarcat şi nesemnalizat. Echipele de poliţişti şi medici ajunse la faţa locului au constatat faptul că, din accident, a rezultat decesul doljencei. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar pe numele său a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.