Atelier interactiv despre istoria scrisului şi a cărţii

0
106

biblioteca (2)Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, secţia Mediatecă şi American Corner Craiova, a organiza, ieri, un atelier interactiv dedicat istoriei scrisului şi a cărţii. La eveniment au fost prezenţi elevii clasei a VI-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, însoţiţi de profesor Daniela Judeţ.

Elevii au asistat la prezentarea unui scurt istoric al apariţiei scrisului şi a cărţii, s-au  familiarizat cu obiectele specifice scrisului (pană, peniţă, etc.) şi au intrat în contact cu volume inedite existente în colecţiile bibliotecii, prezentate de bibliotecarii Adriana Boboc, biroul Colecţii Speciale, Stela Bogoslov, secţia Depozit General – Săli de Lectură, şi Mădălina Băileşteanu, secţia Mediatecă şi American Corner Craiova.

Obiectivul urmărit în cadrul acţiunii a constat în informarea participanţilor cu privire la apariţia şi evoluţia scrisului, scrierea unora dintre cele mai vechi şi variate cărţi (prin conţinut, condiţii grafice, dimensiuni) existente în colecţiile bibliotecii noastre şi, de asemenea, implicarea celor mici în activităţile specifice scrisului şi lecturii.

biblioteca (3)O incursiune în fascinanta lume a apariţiei scrierii şi, implicit, cărţilor este o iniţiativă pe care copiii o vor îndrăgi imediat. Scrierea ca proces conştient şi, evident, nevoia de a contabiliza, de a memora şi păstra pentru posteritate informaţiile au reprezentant o adevărată revoluţie. Totul avea să fie influenţat de aceste două importante borne în evoluţia umanităţii. În acest spirit, din dorinţa de a-i informa pe elevi cu privire la evoluţia lentă a scrierii, a diversificării şi îmbunătăţirii scrierii şi, mai apoi, a cărţilor, le-am pregătit copiilor o activitate atractivă. Cărţile existente în colecţiile noastre, cele reprezentative pentru subiect, le vor fi prezentate copiilor de către colegii mei, fără excepţie bibliotecari specialişti”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii. Evenimentul s-a desfăşurat în sala „Marin Sorescu”, secţia Mediatecă şi American Corner Craiova.

Biroul de presă

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”