Festival-concurs de literatură în vechea Cetate de Scaun a Țării Româneşti

0
95

mostenirea-vacarestilorPână pe data de 13 octombrie a.c., creatorii de literatură din toată ţara, care nu au împlinit 40 de ani, indiferent dacă sunt membri ai uniunilor de creaţie sau au publicat volume de autor, sunt aşteptaţi să participe la cea de-a 49-a ediţie a Festivalului-concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”. Acesta se va desfăşura în zilele de 3-4 noiembrie a.c., fiind organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Biblioteca Judeţeană  „I.H. Rădulescu”,  Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” şi cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, finanţarea venind de la Ministerul Culturii.

Structurat pe patru secţiuni de creaţie (poezie, proză scurtă, eseu şi teatru scurt), concursul „urmăreşte să descopere, să sprijine şi să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor, căutărilor şi inovaţiilor din interiorul oricăror experienţe ale canonului specific românesc ori universal”, precizează organizatorii. Concurenţii – care pot participa la una sau mai multe secţiuni – vor prezenta cu un grupaj de maximum 10 titluri pentru secţiunea de poezie, trei proze, însumând maximum opt pagini la secţiunea proză scurtă, una-două piese (inclusiv pentru copii), pentru secţiunea teatru scurt. Se pot aborda teme la alegere. Pentru secţiunea eseu este necesară o lucrare de circa 4-5 pagini, pe tema „Mircea Horia Simionescu şi Școala prozatorilor târgovişteni”.

Lucrările trebuie editate în word, cu fontul Times New Roman, corp 12, la un rând şi jumătate. Acestea vor avea un motto, ce se va regăsi într-un plic închis, conţinând un CV detaliat (numele concurentului, data naşterii, activitatea literară, adresa şi, obligatoriu, numărul de telefon), şi vor fi trimise prin poştă (imprimate pe hârtie şi pe un CD), pe adresa: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, strada „A. I. Cuza” nr.15, cod poştal 130007, Târgovişte.

Cele 18 premii, în valoare de aproximativ 5.000 lei, vor fi acordate concurenţilor, în vechea Cetate de Scaun a Țării Româneşti, cu ocazia festivităţii de premiere care va avea loc pe data de 4 noiembrie a.c.. Lucrările premiate vor fi publicate într-un volum editat de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în colaborare cu Editura „Bibliotheca”. Relaţii suplimentare la numărul de telefon 0245.611.184 (Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa).