Finala Cupei României la Go – Cupa Rotary

0
99

Rotary Club Craiova şi Federaţia Română de Go organizează Finala Cupei României la Go – Cupa Rotary – pentru a doua oară la Craiova, în perioada 23-25 octombrie 2015.

Participanții se pot înscrie atât pe site-ul www.frgo.ro cât şi vineri, 23 octombrie, între orele 17 – 18, la Hotelul Lido din Craiova, locul în care se va desfăşura competiţia. „Avem plăcerea deosebită să organizăm acest eveniment care îmbracă atat paleativul sportiv cât și pe cel cultural întrucat jocul de go împleteşte filozofia, fair-play-ul şi arta războiului; toate subsumate concretizează un stil de viaţă bazat pe principii corelat cu o ireproşabilă conduită morală şi socială“, a subliniat Preşedintele Rotary Club Craiova, lect. univ. dr. Armand Calotă.

Maeştrii fac teritorii mari cu piese puţine

Preşedintele Federaţiei Române de Go, Sorin Sora  a făcut o scurtă descriere a beneficiilor practicării go-ului, precizând că acesta este un joc vechi de 4000 de ani, care îmbină strategii şi tradiţie, concepte şi onoare care stimulează interesul pentru strategie, planificare, ordine, cultura şi filozofie. „Un proverb japonez spune maeştrii fac teritorii mari cu piese puţine, Japonia fiind o țară în care ierarhia este lege, iar go-ul sport naţional“, a mai spus Sorin Sora. Astfel, copiii şi adulţii din Craiova – oraş candidat la Capitală Culturală Europeană 2021 – sunt invitaţi de către organizatori să participe la un eveniment deopotrivă sportiv cât şi cultural, menit să stimuleze atât forţa de joc cât şi inteligența. Evenimentul include, pe perioada de desfăşurare, şi un Turneu Open, simultane, lecţii  şi colţul începătorului .