Oltean cercetat pentru ultraj după ce a lovit în faţă un poliţist

0
100

Doi tineri din Olt sunt cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova după ce, ieri-dimineaţă, în jurul orei 4.00, unul dintre ei l-a lovit cu capul în faţă pe un agent al Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti. Poliţiştii încercau să-i ducă la sediul subunităţii pe cei doi olteni, care erau recalcitranţi, deşi provocaseră un accident de circulaţie în localitate. Se pare că încercau să dispară după ce comiseseră o tâlhărie la o sală de jocuri de noroc din Balş, mai devreme. Pe tot parcursul zilei de ieri cei doi au fost audiaţi, procurorii urmând să dispună măsurile necesare.

POLITIST BATUT (2)Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi, ieri-dimineaţă, în jurul orei 4.00, de un bărbat din comuna Pieleşti, că un autoturism BMW a ieşit în decor avariind maşina sa, parcată la poarta locuinţei. Echipa de siguranţă publică ajunsă la locul indicat a constatat, din primele verificări, faptul că un autoturism BMW, înmatriculat în Franţa, condus pe D.N.65 de Adrian Grigorie, de 25 de ani, din oraşul Balş, judeţul Olt, a derapat şi a lovit un alt autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile.

Întrucât tânărul de 25 de ani emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest de poliţişti, astfel rezultând valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Atât conducătorul auto cât şi pasagerul, Cătălin Şerban, de 24 ani, din oraşul Balş, Olt, se manifestau violent motiv pentru care au fost imobilizaţi şi în timp ce se deplasau către sediul secţiei, Grigorie Adrian l-a lovit cu capul în zona feţei pe agentul principal Sorin Cepoi, provocându-i leziuni serioase.

Tânărului de 25 de ani i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, care a preluat cercetările, acestea fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. În plus, cei doi tineri, în vârstă de 24 respectiv 25 de ani, sunt bănuiţi de tâlhării la o sală de jocuri de noroc din Balş, faptă comisă în aceeaşi noapte. Procurorii şi poliţiştii doljeni i-au audiat pe tot parcursul zilei de ieri pe cei doi olteni, urmând ca măsurile dispuse să fie anunţate la finalul audierilor.