Doljean prins cu două pistoale deţinute ilegal

0
96

Un tânăr de 26 de ani, din Dăbuleni, este cercetat penal de poliţişti după ce, în urma unor percheziţii făcute ieri, poliţiştii i-au găsit acasă două pistoale şi muniţie deţinute ilegal. 

Picture1 (1)-tileMai exact, potrivit IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Poliţiei oraş Dăbuleni împreună cu luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale Dolj, au efectuat, ieri-dimineaţă, trei percheziţii domiciliare, în oraşul Dăbuleni, în continuarea investigaţiilor şi activităţilor specifice desfăşurate pe linia identificării de armament şi muniţie deţinute ilegal.

Astfel, la domiciliul lui Adrian Bănică, de 26 ani, din Dăbuleni, au fost descoperite un pistol de tir neletal, cu aer comprimat, cal. 4,5 mm şi 434 diaboluri de plumb de acelaşi calibru, muniţie aferentă pistolului; dar şi un pistol de autoapărare neletal, cu gaze, cal. 9 mm, fără muniţie. Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că tânărul de 26 de ani nu este deţinător legal de arme şi muniţii.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată cu arme. Armele şi muniţiile au fost ridicate în vederea cercetărilor de către poliţişti, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Cătălin Dochia.