Centrul de Detenţie Craiova participă la „Şcoala Altfel”

0
468

În cadrul activităţilor extraşcolare prevăzute de proiectul „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”, Centrul de Detenţie Craiova în parteneriat cu Școala Profesională Specială Craiova a planificat în această perioadă o suită de activităţi educative cu tematică diversă.

În ziua de 20 aprilie un grup de opt elevi ai Școlii Profesionale Speciale Craiova, persoane internate, a participat la o vizită de documentare la Muzeul Olteniei din Craiova. Cu această ocazie, grupul de elevi, îndrumat de profesori şi personalul muzeului a încercat să găsească răspunsuri la întrebarea „Ne cunoaştem planeta?”. Un alt grup de opt persoane internate a participat în ieri la lecţia practică cu tema „Fii pregătit să faci faţă catastrofelor naturale” ce a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj. Acţiunea completează sesiunile de instruire teoretică pe care specialiştii I.S.U. Oltenia le susţin cu regularitate în cadrul unităţii.

Activităţile se încheie pe 26 aprilie

Astăzi, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova zece elevi participă la vizionarea unor producţii cinematografice având ca temă apropiatele Sărbători Pascale. Suita de activităţi se va încheia în ziua de 26 aprilie când alte zece persoane internate vor vizita spaţiile de producţie ale S.C. TOP GEL PROD S.R.L. în cadrul unei lecţii deschise organizate sub deviza „O fabrică, o meserie, o şansă pentru viitor”.

În paralel cu vizitele în comunitate, specialiştii sectorului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială au organizat o serie de întâlniri la sediul unităţii între grupuri de persoane internate şi elevi şi studenţi din instituţiile de învăţământ craiovene.

Astfel, în zilele de 18 şi 19 aprilie, unitatea a fost vizitată de 39 de elevi şi 19 studenţi care au participat la dezbateri privind delincvenţa juvenilă şi implicaţiile consumului de droguri.

În semn de mulţumire pentru vizetele primite, grupurile artistice formate din persoane internate au oferit participanţilor reprezentaţii artistice de muzică, poezie şi dans.

„Evenimentele derulate în cadrul proiectului Școala altfel întregesc gama de activităţi dedicate menţinerii legăturii permanente a persoanelor internate cu comunitatea şi mediul de suport, având o contribuţie esenţială la creşterea şanselor de reintegrare socială după finalizarea măsurii educative cu privare de libertate”, a declarat subcomisar Daniel Barbu, purtător de cuvânt la Centrul de Detenţie Craiova.