Un nou proiect finanţat prin PNRR la Universitatea din Craiova

0
211

Proiectul propus de Universitatea din Craiova, care prevede modernizarea complexului Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS),se află pe lista granturilor finanţate de Ministerul Educaţiei prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Valoarea proiectului este de aproximativ 17 milioane de lei şi presupune reabilitarea căminelor şi a spaţiilor de recreere din campusul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

Astfel, toate camerele din campusul FEFS vor fi complet renovate şi vor avea baie proprie. Totodată, vor fi amenajate şi săli de lectură, de ultimă generaţie, pentru ca studenţii să beneficieze de condiţii optime de studiu.

Vor fi instalate pompe de căldură, panouri solare, ce vor reduce costurile de întreţinere, dar şi amprenta de carbon a campusului, marcând un pas important spre un viitor verde. Proiectul prevede refacerea instalaţiei de distribuţie din subsol, dar şi a instalaţiei de încălzire din camere. În plus, accesul se va face prin cartele electronice.

În total, vor fi modernizate 285 de locuri în cămine şi 232 de locuri în spaţii de lectură şi recreere.

Proiectul prevede şi lucrări de amenajare exterioare în cadrul complexului FEFS precum: reabilitarea căilor de acces sau refacerea spaţiilor verzi, inclusiv delimitarea şi protecţia acestora prin plantare de gard viu.

Grantul a fost depus în cadrul apelului „Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spaţiu academic echitabil”.