Creativitate și meșteșug în comuna Urzicuța, în cadrul atelierelor organizate de membrele AMR

0
268

În inima comunei doljene Urzicuța, două membre ale Asociației Macedonenilor din România (AMR), Mariana și Oana Tanciu, împart periodic bucuria creativității prin intermediul a două ateliere pline de culoare și meșteșug. În pragul Sărbătorilor Pascale, în cadrul atelierelor sunt realizate ornamente și accesorii, perfecte pentru a decora casele.

Încurajând imaginația copiilor

Pentru copii, orele petrecute la atelierul de creație artistică sunt pline de culoare și creativitate. Având ca temă anotimpul primăvara, cei mici își pun imaginația la lucru, folosind pensulele și culorile pentru a aduce pe pânză peisaje înfloritoare. Copiii descoperă bucuria exprimării artistice și creează lucrări pline de culoare, reflectând farmecul acestui anotimp al renașterii.

Meșteșugul croșetatului, tradiție dusă mai departe

Pe lângă atelierul de pictură, membrele AMR, interesate de meșteșugul croșetatului, se reunesc pentru a învăța și a practica arta confecționării de ornamente și accesorii deosebite. Sub îndrumarea Marianei Tanciu, participantele la atelier croșetează cu migală și pasiune, realizând piese unice, perfecte pentru a îmbrăca masa festivă de sărbători.

Ateliere de creativitate și meșteșug au loc la toate filialele AMR din țară, având drept scop încurajarea comunității să redescopere tradițiile și frumusețea meșteșugurilor populare.

Atelierele de creativitate și meșteșug se bucură de un real succes, aducând bucurie și inspirație atât celor mici, cât și celor mari.

Este o bucurie să vezi cum fiecare pensulă și fiecare fir de lână devin instrumente ale magiei artistice!

Sărbătorim împreună primăvara și spiritul creativ și așteptăm Sărbătorile Pascale!