Doi bărbaţi din Strehaia, prinşi cu bani falşi în comuna Dobreşti

0
190

Doi bărbaţi din Strehaia, judeţul Mehedinţi, au fost prinşi de poliţiştii din comuna Dobreşti în timp ce încercau să cumpere legume de la localnici, cu bani falşi. Oamenii legii le-au confiscat bancnotele, le-au întocmit dosare penale şi atrag atenţia cetăţenilor să manifeste mai multă atenţie la bancnotele primite în momentul în care efectuează operaţiuni comerciale, mai ales în zonele rurale, pentru a nu fi înşelaţi.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, luni, în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Dobreşti i-au depistat, pe un teren agricol de la marginea comunei Dobreşti, pe Ion Radu, de 59 de ani, şi Franţ Radu, de 61 de ani, ambii din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi, care intenţionau să cumpere legume de la producătorii agricoli din localitate. În urma controlului efectuat în autoturismul celor doi bărbaţi, oamenii legii au descoperit, în torpedo, 25 bancnote ce păreau a fi false (3 bancnote din cupiura de 50 lei, 7 bancnote din cupiura de 100 lei şi alte 15 bancnote din cupiura de 200 euro). Bacnotele au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar în urma examinării s-a stabilit că erau false, fiind foarte bine realizate, acestea având într-un colţ menţiunea “PENTRU UZ CINEMATOGRAFIC”.

Polţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situaţiei de fapt. „Pe această cale atragem atenţia cetăţenilor să manifeste mai multă atenţie la bancnotele primite în momentul în care efectuează operaţiuni comerciale, mai ales în zonele rurale. În situaţia în care aţi fost victima unei astfel de înşelăciuni sau aveţi cunoştinţă de săvârşirea unei astfel de fapte vă rugăm să informaţi imediat cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apelaţi numărul de urgenţă 112”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.