Acţiuni pentru combaterea vitezei excesive / Craiovean prins cu 132 km/h pe Calea Bucureşti

0
169

Creşterea gradului de siguranţă rutieră şi asigurarea fluenţei traficului rutier reprezintă principalele obiective ale poliţiştilor rutieri din municipiul Craiova. Astfel, în perioada 12–18 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Craiova au organizat, pe toate arterele de circulaţie din municipiu, ample acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză, având în vedere faptul că viteza excesivă sau neadaptată reprezintă principala cauză ce stă la baza accidentelor grave petrecute în judeţul Dolj. De asemenea, oamenii legii au pus un accent deosebit şi pe verificarea în trafic a autoturismelor înmatriculate în alte state.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat 445 de abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi ce depăşesc 60.000 lei. Astfel, 204 sancţiuni au fost aplicate unor conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză instituit pe anumite sectoare de drum. Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 7 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

În cadrul acestor activităţi, recordurile de viteză le-a bătut Alin M., de 23 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism Audi, pe Calea Bucureşti, cu viteza de 132 km/h. „Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă de 945 lei, iar ca măsură complementară poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.