Cardul Profesional European 2

0
228

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă furnizează, de luna trecută, sistemul informatic Cardul Profesional European 2. Toate cele 42 de agenţii judeţene, inclusiv AJOFM Dolj, dispun de o bază de date comună care va eficientiza munca personalului SPO şi agenţilor economici, furnizând servicii personalizate persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

 „În prezent, sistemul informatic eCard2 este utilizat de toate structurile teritoriale, în această etapă lucrându-se în paralel cu vechiul sistem, în vederea monitorizării funcţionalităţilor.  Cardul Profesional European 2 asigură o bază de date unică, fiind un instrument de lucru inovativ, cu aplicabilitate unitară în cadrul tuturor structurilor Serviciului Public de Ocupare”, a precizat Mihaela Dumitru, manager de proiect.

Totodată, prin acest sistem se realizează o interoperabilitate complexă cu alte baze de date ale administraţiei publice, beneficiul sistemelor integrate prezentând caracter bidirecţional. O coordonată este reprezentată de eficientizarea operaţională prin obţinerea unei imagini complete asupra câmpului de desfăşurare a activităţii, iar cealaltă de reducere a costurilor prin alocare inteligentă de resurse şi exploatarea acestora în comun.

Proiectul strategic Cardul Profesional European 2 – Instrument inovativ de modernizare şi eficientizare a activităţii SPO este derulat de Agenţia  Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă în parteneriat cu SC Soft Business Union SR