Tinerii liberali din mediul rural au strâns rândurile

0
294

La finele săptămânii trecute, a avut loc la Sighetul Marmaţiei, şedinţa Biroului Executiv Naţional a Tineretului Național Liberal din Mediul Rural.  Condusă de preşedintele TNL Rural, Filip Botezatu (Sibiu), şedinţa a avut ca invitaţi pe liderii TNL – Costel Alexe (Iaşi), copreședinte al  TNL şi deputat PNL , Vlad Vasiu (Sibiu) – copreședinte executiv al TNL, precum şi Ionuţ Draguţu – copreşedinte TNL Braşov.

În cadrul şedinţei, s-a prezentat situaţia politică a organizaţiei de tineret din mediul rural a PNL, precum şi o serie de proiecte care se doresc a fi implementate în cât mai scurt timp de către această organizaţie. Biroul Executiv al Tineretului National Liberal din Mediul Rural a luat parte la startul campaniei “Rădăcini pentru România”. Împreună cu colegii din tineretul liberal din toata ţara şi cu co-preşedintele PNL Alina Gorghiu au plantat primii stejari, sub ideea: „Dacă fiecare politician care cere voturi la alegerile locale sau parlamentare, indiferent de partid, plantează un copac, până în 2016, România va fi mai verde!”.

„Cât de important este să fim decisivi în alegerile electorale din 2016, acum fiind timpul pentru o implicare mult mai activă din partea noastră, a tinerilor, îndeosebi în comunităţile rurale, acolo unde informaţiile transmise nu sunt cele mai corecte, iar oamenii au tendinţa să fie mult mai influenţaţi de cei care “vorbesc mai mult”. Pe ei trebuie să îi convingem că suntem viitorul şi că a venit momentul să redăm României, prin experienţa şi calificările ce ne recomandă, schimbarea în bine!”, a subliniat în cadrul şedinţei, Costel Alexe, copreşedintele TNL.

Tinerii, uniţi de un ideal şi un crez comun

Pe de altă parte, Daniel Badea – secretarul general TNL Rural, a insistat asupra nevoii de dezvoltare precum şi a importanţei acestei organizaţii de tineret, care în contextul alegerilor locale din anul 2016, trebuie să identifice, să pregătească şi să promoveze o serie de candidaţi tineri cu care să ţintească ocuparea poziţiilor de consilier local, şi unde este posibil,  de primar  în mediul rural. Acesta a mai subliniat că tinerii, uniţi de un ideal şi un crez comun, cu ocazia alegerilor prezidenţiale din 2014, au demonstrat că sunt o forţă, care cu siguranţă poate da un suflu nou în special comunităţilor rurale din România. La această şedinţă judeţul a fost reprezentat de Daniel Badea – secretar general TNL Rural si Octavian Firu membru în Biroul Executiv Naţional al TNL Rural.