BancONE

0
121

Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova 2-3

Au marcat: Hadnagy 60, Astafei 70 / A. Burlacu 19, Gustavo 68 – pen., Bancu 80.

Braşov, stadion: „Tineretului”, spectatori: 3.000.

Sepsi Sf. Gheorghe: Fejer 6 – M. Burlacu 4, Ursu 5, Oros 6, Dumbravă 5 – Ghinga 5, Petrovic 5 (72 Nikolic) 5 – Papsys 5, Huiban 5 (57 Astafei) 7, Patrick Petre 6 – Hadnagy 7 (81 Damian). Antrenor: Valentin Suciu.

Universitatea Craiova: Mitrovic 4 – Spahija 4 (71 M. Roman) 5, Kelic 5, Tiago Ferreira 4 – Martic 6, Mateiu 8, Screciu 6 (74 Briceag) 6, Bancu 9 – Gustavo 6, Mitriţă 7, A. Burlacu 8 (87 Buzan). Antrenor: Devis Mangia.

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti) 6.

 

La o zi după ce a împlinit 25 de ani, Nicuşor Bancu a purtat banderola de căpitan la Braşov, unde a obţinut un penalty şi a marcat golul victoriei

craiovaSepsi şi Craiova s-au întâlnit la un an de la primul duel direct, petrecut în Cupa României, tot la Braşov, şi adjudecat de olteni după prelungiri, prin golul lui Ivan. Deşi a fost lăudată pentru jocul ei, formaţia lui Mangia strânsese numai 1 punct în ultimele două runde şi picase de pe podium. Singura echipă din Liga I cu 3 meciuri în 7 zile, Universitatea venea sub Tâmpa şi fără 4 titulari, primii doi căpitani, Băluţă şi Zlatinski, dar şi Rossi şi Dimitrov. Şi părea să se simtă aceste probleme fiindcă, oltenii n-au început bine, Sepsi având 2 semiocazii. A venit însă faza „celor două urechi”. Mitriţă a servit un asisst printre picioarele lui Ursu, iar Andrei Burlacu, după ce s-a  descotorosit de tizul său de la Sepsi, a încheiat tot cu „craci” acţiunea, Fejer fiind cel cu deschiderea prea amplă. Liniştită de avantajul luat prematur, Craiova a preluat controlul, iar Burlacu a fost din nou periculos, cu un şut de la distanţa, în timp ce Gustavo n-a fost precis nici cu poarta goală, la centrarea Martic.

Craiova ar trebuit să gestioneze o repriză secundă începută de la 1-0, în condiţiile unui adversar modest, însă a plătit din nou tribut gafelor de portar, aşa cum s-a întâmplat şi în precedentele două dispute. Şi totuşi, Mangia nu-i dă nicio şansă olteanului Laurenţiu Popescu, chiar dacă Mitrovic şi Calancea au făcut concurs de gafe în acest campionat. De această dată a fost rândul goal-keeper-ului găsit prin liga a doua elveţiană să-şi îngroape coechipierii, la o minge de la care Hadnagy nu spera prea multe. Dar a lovit-o totuşi cu capul, deşi Mangia ţinuse în teren 3 stoperi să-l păzească pe veteranul atacant, care a mai avut un atu, pe lângă Mitrovic: faptul că demarase dintr-un mic ofsaid.

Oltenii au revenit în avantaj, după ce Bancu, supermotivat cu banderola pe braţ, la o zi după ce a împlinit 25 de ani, l-a păcălit pe Marius Burlacu şi a obţinut penalty. Gustavo a marcat în sfârşit, după ce îşi disperase colegii cu 3 ratări incredibile. N-a condus mult timp Universitatea, fiindcă Vali Suciu a mutat inspirat şi Astafei a surprins defensiva atrofiată a oaspeţilor, cu cei 3 fundaşi greoi şi rigizi. Deşi Universitatea are în lot stoperi câţi nu a avut de când a revenit în Liga I, defensiva lui Mangia a încasat 6 goluri de tot râsul în ultimele 3 meciuri. Şi totuşi, calitatea Ştiinţei „de la mijloc în sus” a făcut diferenţa. Mateiu a continuat prestaţia bună din meciul cu Dinamo şi a găsit pe final o pasă pentru Bancu, omul meciului, care s-a „lăsat” pe minge de la 16 metri şi a marcat practic prin Fejer. Alb-albaştrii obţin toate punctele sub Tâmpa şi pe final a debutat şi Lucian Buzan, un mijlocaş de 18 ani care în ultima vreme a mai prins banca.

Mangia a  izbucnit după meci, la vestiar

După meci, Devis Mangia a afişat aceeaşi mină senină, dar a recunoscut labilitatea apărării sale în interviurile acordate. Numai că la vestiare antrenorul italian a explodat pur şi simplu în vestiar, certându-şi elevii pentru gafele din defensivă. „Nu e posibil aşa ceva, pierdem campionatul cu astfel de meciuri!” a urlat tehnicianul. În faţa presei, acesta a declarat: „Am avut ocazia să închidem meciul, să facem 2-0. Nu am reuşit, iar ei au revenit în joc. Per ansamblu a fost o partidă dificilă. Echipa noastră poate să înscrie oricând, asta mă bucură. Dar asta ştiam. Lucrul care mă dezamăgeşte e că am primit două goluri. Dacă vrem să realizăm obiectivul pe care ni-l propunem, nu trebuie să mai facem aceste greşeli în defensivă. Am făcut câteva erori şi la meciul anterior, cu Dinamo, nu e posibil să primim gol aşa de uşor”.

Nicuşor Bancu a comentat după meci: „Mă bucur că am câştigat, deşi nu am făcut cel mai bun joc, având în vedere că am primit două goluri. Pe viitor trebuie să fim mai atenţi. Ne-am gândit că am închis meciul, atunci când am condus cu 1-0, apoi 2-1. Am avut meciul în mână, în special în prima repriză. Dar am ratat mult, în special prin Gustavo. Mă bucur că am marcat, iar prin golul meu echipa a câştigat. Mi-am făcut practic un cadou frumos, că a fost ziua mea. Sper ca prin evoluţiile mele să-l conving pe Contra că reprezint o soluţie”. Autorul primului gol, Andrei Burlacu, a spus: „A fost victorie muncită, ne-am dorit-o din primul minut. Am arătat ca o echipă şi asta a făcut diferenţa. Am fost stăpân pe mine în faţa porţii, Mister îmi dă încredere. Muncesc să fiu un fotbalist cât mai bun, şi de ce nu, vreau să fiu golgheterul Craiovei”.