La Matematică, trapezul le-a creat dificultăţi elevilor, la Examenul de Evaluare Naţională

0
189
Ieri, s-a desfăşurat proba scrisă la Matematică, din cadrul Examenului de Evaluare Naţională, susţinut de absolvenţii clasei a VIII-a.  În judeţul Dolj, în cele 155 de centre de examen, prezenţa a fost de 93 % din cei 4.533 de elevi înscrişi, nefiind semnalat vreun eveniment deosebit.
Emoţii mari, ieri, pe o căldură sufocantă, atât pentru absolvenţii clasei a VIII-a , cât şi pentru părinţii lor. Copiii au stat două ore în sălile de examen, încercând să rezolve problemele la matematică, unele care, cum spuneau chiar ei, au avut un grad de dicultate mediu, dar problema trapezului le-a dat ceva bătăi de cap.  „Nu au fost foarte dificile subiectele, dar cel de la geometrie, cu problema trapezului, a avut un grad mai ridicat de dificultate. Mă aştept la o notă în jur de 8, însă parcă a fost mai greu la simulare. Mi-aş dori să rămân la Colegiul Naţional „Elena Cuza” şi cred că voi reuşi”, a spus Anamaria Văduva.
Ieşită şi ea din focul examenului,  Reli Oanţă, a menţionat: „A fost mai greu la simulare, acum a fost ceva mai uşor, dar, la geometrie au fost dificultăţi. Sper la o notă în jur de 9 şi încă nu m-am hotărât unde o merg mai departe – ori aici, la „Elena Cuza”, ori la „Carol I”, oricum ambele sunt foarte bune”.
Subiectele au fost, aşa cum menţionau elevii, cu grad mediu de dificultate, dar am cerut şi o părere autorizată, cea a prof.  Nicolae Tălău, de la Colegiul Naţional „Carol I”, care ne-a precizat: „Da, este adevărat, gradul de dificultate a fost mediu, dar, după părerea mea, au fost trei subpuncte care au fost mai greoaie, nu imposibil de rezolvat, însă vor face diferenţa. Este vorba de două subpuncte la geometrie şi unul la algebră. Cred că au fost multe trei subiecte dificile, două erau suficiente”.
În ceea ce priveşte desfăşurarea examenului în Dolj, prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al învăţământului doljean, a declarat: „Nici astăzi (ieri – n.r.) nu au fost evenimente deosebite în cele 155 de centre de examen din judeţ. Din cei 4.533 de înscrişi, au fost prezenţi 93%. Ne bucură că nu am avut niciun eliminat, de fapt, ân toată ţara, după cum am aflat, a fost numai un singur elev scos din examen”.