Caz închis: bărbatul care şi-a ucis soţia şi fiicele, apoi le-a incendiat, a murit

0
192

Florian Topor, bărbatul de 45 de ani, din comuna Leu, care şi-a ucis fiicele şi soţia apoi le-a dat foc, nu va mai răspunde penal pentru fapta sa. El a decedat, la sfârşitul săptămânii trecute, la spitalul din Bucureşti unde fusese transferat, astfel că, după ce vor finaliza toate actele procedurale în cauză, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj nu vor putea face altceva decât să claseze cazul ca urmare a decesului autorului. Reamintim că procurorii au deschis dosar penal pe numele lui Florian Topor, pentru omor calificat comis asupra mai multor persoane şi prin acte de cruzime, după ce, duminică, 11 octombrie a.c., acesta şi-a înjunghiat repetat fetele şi soţia, apoi le-a dat foc. A suferit şi el arsuri la nivelul căilor respiratorii, acestea fiindu-i fatale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost informaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, că Florian Topor, de 45 de ani, din comuna Leu, internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, a decedat ca urmare a arsurilor suferite pe căile respiratorii. În aceste condiţii, anchetatorii nu mai au pe cine să tragă la răspundere pentru oribila faptă, iar după ce vor întocmi toate actele procedurale în cauză vor clasa dosarul. „Într-adevăr, am fost informaţi despre decesul principalului suspect în cauză. Deocamdată mai sunt activităţi de desfăşurat, conform procedurilor, aşteptăm rapoartele medico-legale cu privire la cele trei victime, întrucât le-am primit doar pe cele preliminare”, ne-a explicat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Reamintim că, duminică, 11 octombrie a.c., dimineaţa, în jurul orei. 5.30, pompierii din cadrul Detaşamentului 2 Pompieri Craiova au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe strada Crăciuneşti, din comuna Leu. La faţa locului, într-o cameră a locuinţei ce fusese cuprinsă de flăcări, ei au găsit trei trupuri carbonizate: Vetuţa Ioana Topor, de 33 de ani, şi cele două fiice ale ei, Cristina, de 12 ani, şi Daniela, de 15 ani. De asemenea, pompierii au găsit şi o a patra victimă, pe Florian Topor de 45 de ani. Bărbatul, care suferise arsuri pe aproximativ 50% din suprafaţa corpului, dar şi la nivelul căilor respiratorii (acestea fiind cele mai grave), a fost găsit la un vecin şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Pentru că starea acestuia s-a agravat, medicii craioveni au hotărât să-l trimită la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti. După stingerea incendiului, pe corpurile carbonizate ale femeii şi celor două fiice ale sale au fost observate mai multe leziuni produse prin înjunghiere, astfel că cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. După efectuarea autopsiilor, medicii legişti au stabilit că Vetuţa Ioana Topor şi fiicele sale au murit înjunghiate cu bestialitate, înainte de izbucnirea incendiului, descoperindu-se o mulţime de leziuni produse cu un cuţit pe fiecare din cele trei trupuri, majoritatea loviturilor fiind localizate în zona toraco-abdominală. Se pare că femeia avea, totuşi, cele mai multe răni, însă pentru fiecare victimă rezultatul a fost acelaşi „moartea a fost violentă, datorată hemoragiei interne şi externe, consecinţă a unor multiple plăgi produse cu un obiect tăietor-înţepător”. În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de Florian Topor, soţul, respectiv tatăl victimelor, aflat în evidenţe cu afecţiuni de natură psihică, însă acesta nu a putut fi audiat.