Inspectorii Antifraudă au descins la Frigorifer şi Marlorex

0
410

Inspectorii Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au descins, ieri, la centrele en-gros Marlorex şi Frigorifer, din Craiova, în cadrul unei ample acţiuni de control ce vizează combaterea evaziunii fiscale, desfăşurată în toată ţara, sub numele Operaţiunea „Cristal”.

Direcţia Antifraudă Fiscală a demarat, ieri, prima etapă a unei ample operaţiuni de control şi monitorizare a firmelor care îşi desfăşoară activitatea în toate centrele engros din România, desfăşurată sub numele Operaţiunea “Cristal”. Conform comunicatului ANAF, în fiecare zi, până pe 25 decembrie a.c., atât în cadrul controalelor operative, cât şi al verificărilor documentare şi al întâlnirilor cu reprezentanţii firmelor depistate cu nereguli în timpul controalelor,  inspectorii antifraudă din toată ţara vor verifica în detaliu activitatea economică şi traficul de mărfuri din toate complexurile comerciale. Echipa de conducere a operaţiunii va stabili atât zilele în care formaţiunile mobile ale Direcţiei Antifraudă vor monitoriza 24 de ore din 24 intrările şi ieşirile de marfă, cât şi altgoritmul de schimbare a componenţei echipelor de control. Pentru cei care vor fi găsiţi cu nereguli în timpul verificărilor operative, va demara controlul amănunţit al activităţii desfăşurate până în prezent. În cadrul operaţiunii sunt vizate 60 de engros-uri, iar ieri, circa 600 de inspectori antifraudă au demarat simultan controalele în primele complexuri engros, respectiv în: Craiova la Marlorex şi Frigorifer, în Oradea la West Market, în Cluj la Agrotransilvania Dezmir, Romalion Bacău, Gama Center Ploieşti,  Pasărea Phoenix Iaşi, Pavcom Târgovişte, Galgros Galaţi, Expomarket Doraly Afumaţi Ilfov, Tug Brăila, Smart Expo Flora Bucureşti, Euro 2 şi  Piaţa de Gros din Timişoara şi Brintex Braşov.

Operaţiunea “Cristal” va fi reluată la începutul anului 2016, scopul întregii desfăşurărid e forţe fiind acela de combatere a evaziunii din zona comerţului cu ridicata (engros-uri), de a elimina firmele evazioniste din aceste centre engros şi de a bloca, cu ajutorul noii proceduri de înregistrare în scop de TVA, accesul acestora şi a persoanelor implicate în circuitul economic. Această operaţiune se va desfăşura concomitent cu acţiunea de supraveghere continuă a importurilor de bunuri având ca destinaţie aceste depozite engros. Totodată, achiziţiile intracomunitare vor fi monitorizate cu o structură nouă, specializată, a Direcţiei Antifraudă (structura Trafic Control) căreia ii vor fi alocate  200 de posturi în plus din cele 1.000 de posturi alocate suplimentar de Guvern pentru ANAF. Pe parcursul controalelor operative, inspectorii antifraudă vor beneficia de suportul Brigăzii de intervenţie rapidă din cadrul Jandarmeriei Române.