O investiţie de 100.000 de dolari din partea companiei Ford pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

0
4819
Ford România a anunţat ieri finalizarea unei investiţii de 100.000 de dolari la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, susţinută de Ford Motor Company Fund – latura filantropică a companiei. Investiţia a fost realizată cu sprijinul partenerului său internaţional GlobalGiving şi al Asociaţiei non-profit Rotary Craiova Probitas.
Procesul de dotare s-a desfăşurat în perioada ianuarie-mai a acestui an şi a inclus achiziţia a peste 200 de paturi, înlocuind paturile spitalului, vechi de peste 49 de ani. Acestea au fost montate în departamentele de Urgenţă, Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică şi Reparatorie, Pediatrie, Medicină Internă, Medicina Muncii, Gastroenterologie, Oncologie. „Această investiţie este o dovadă a angajamentului Ford de a îmbunătăţi viaţa comunităţii din Craiova şi din întreaga regiune Oltenia. Sănătatea este unul dintre cei mai importanţi piloni ai activităţii Ford Fund. Există încă multe lucruri de făcut şi sper că investiţia noastră va inspira şi alţi membri ai comunităţii de afaceri să contribuie financiar la bunul mers al comunităţii în care ne desfăşurăm cu toţii activitatea”, a declarat Ian Pearson, preşedintele Ford România şi directorul fabricii Ford Craiova. 
În cadrul proiectului a fost achizitionat şi un gastroscop
Cele 200 de paturi achiziţionate prin intermediul acestei investiţii se adaugă altor 50 de paturi achiziţionate de spital în ultimii 2 ani, tot cu sprijinul Ford Motor Company Fund. În cadrul proiectului a fost achizitionat şi un gastroscop, echipament medical de importanţă vitală pentru a trata urgenţele cu hemoragii digestive. Înaintea acestei investiţii, spitalul folosea echipamente din dotarea Departamentului de Cercetare al Universităţii de Medicină. De asemenea, Ford Fund a contribuit şi la dotarea Triajului şi a Unitatăţii de Primiri Urgenţe cu tărgi, mobilier medical şi paturi, ce vor contribui la îmbunătăţirea actului medical şi la creşterea confortului pacienţilor. „Pentru noi, parteneriatul cu Ford Mortor Company Fund reprezintă temelia unui viitor mai bun pentru comunitatea din toată Oltenia, iar proiectele pe care le-am implementat sunt dovada a ceea ce putem realiza împreună. Investiţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova reuşeşte să răspundă unei nevoi, exprimată în decursul anilor, atât de pacienţi, cât şi de medici: aceea de a alinia condiţiile din spitalele de stat din România, celor din Occident. Alături de echipamentul medical donat până acum spitalului de către Ford Fund, aceste acţiuni recente sunt menite să ajute mii de pacienţi. Suntem onoraţi că am realizat proiecte de o asemenea amploare şi sperăm că vom răspunde pe viitor, împreună, şi altor nevoi ale comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea”, a declarat dr. Adrian Camen, coordonatorul investiţiei din partea Asociaţiei Rotary Craiova Probitas.
Îmbunătăţirea calităţii condiţiilor de spitalizare a pacienţilor
Luna trecută, în urma unei alte finanţări realizate de Ford Fund, voluntari din cadrul fabricii Ford Craiova au lucrat la reamenajarea şi semnalizarea corespunzătoare a heliportului ce deserveşte spitalului, contribuind astfel la un transport medical sigur pentru pacienţii cu nevoi critice. În ultimii ani, Ford Fund a investit în Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova peste 160.000 de dolari pentru modernizarea şi echiparea mai multor secţii ale spitalului. „Investiţia realizată cu sprijinul Asociaţiei Rotary Craiova Probitas şi finanţată de Ford Motor Company Fund, prin intermediul partenerului său international Global Giving, a avut scopul de a îmbunătăţi calitatea condiţiilor de spitalizare a pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova reprezintă un reper important în activitatea unităţii noastre medicale. Aceasta vine în sprijinul eforturilor pe care spitalul le depune pentru a oferi servicii medicale de calitate şi are un impact extraordinar atât pentru pacienţi, care se bucură de un confort sporit, important în perioada de recuperare cât şi pentru personalul medical care îşi desfăşoară activitatea în condiţii mult mai bune”, a declarat dr. Georgescu Eugen, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.
Şase noi proiecte de antreprenoriat social
Activităţile recente ale Ford Motor Company Fund în România includ finanţarea a 6 noi proiecte de antreprenoriat social, în cadrul Centrului de Resurse şi Angajament al Ford din Craiova şi amenajarea spaţiului de joacă a două grădiniţe din Craiova (Grădiniţa nr. 5 „Îngeraşii” şi Grădiniţa nr. 33 Făcăi). De asemenea, în cursul lunii iunie, Ford România, împreună cu partenerul său, Napoca Rally Academy, desfăşoară cursurile gratuite de conducere defensivă Ford Driving Skills for Life în Piteşti, Bucureşti şi Timişoara. DSFL este mult premiatul program gratuit de conducere defensivă al Ford, la care participă anual peste 1000 de tineri şoferi din România şi peste 2500 de elevi în cadrul sesiunilor desfăşurate în licee.