Eurodeputatul Victor Negrescu atrage atenția Comisiei Europene asupra riscului creat de măștile neconforme și cere protejarea populației

0
140

Într-o interpelare adresată Comisiei Europene, europarlamentarul Victor Negrescu atrage atenția asupra existenței pe piață a unor măști care nu corespund standardelor europene și propune crearea unei etichete unice care să identifice măștile de calitate, dar și impunerea, la nivel european, a unor reguli pentru comercianții de măști.

„În ultimele luni, au existat repetate semnale, la nivelul Uniunii Europene, despre pătrunderea pe piață a unor măști care nu corespund standardelor europene sau nu oferă protecția necesară. În plus, pe piață se află o multitudine de măști care promit protecție, însă consumatorii nu pot evalua cât de eficiente sunt acestea, fiindcă nu au reperele necesare. Adesea cetățenii care doresc să respecte regulile nu știu sigur dacă produsele achiziționate chiar sunt sigure și eficace”, susține eurodeputatul social-democrat.

Victor Negrescu propune crearea unei etichete unice care să identifice măștile ce ajută cu adevărat la împiedicarea răspândirii virusului, astfel încât oamenii să poată alege în cunoștință de cauză. De asemenea, eurodeputatul român propune crearea unei campanii de informare care să le explice oamenilor criteriile pe baza cărora trebuie să aleagă un anumit tip de mască.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul social-democrat consideră necesară adoptarea, la nivel european, a unor reguli pentru comercianți, astfel încât măștile aflate pe piață să fie conforme, eficiente și corect promovate.

Victor Negrescu atrage atenția asupra ritmului lent în care autoritățile naționale intervin în legătură cu problemele din acest domeniu și solicită implicarea instituțiilor europene pentru a-i ajuta pe cetățeni să se protejeze cât mai bine și în cunoștință de cauză.

„Autoritățile naționale sunt prinse pe picior greșit sau reacționează lent, iar oamenii pot rămâne descoperiți, păgubiți sau dezamăgiți, într-o perioadă de maximă dificultate. Forurile europene trebuie să intervină pentru a le oferi cetățenilor orientarea necesară”, susține eurodeputatul român în interpelarea adresată Comisiei Europene.