Ziua Comunei Afumaţi, prilej de sărbătoare şi de bilanţ al investiţiilor pentru comunitate

0
381

afumati 4Localnicii din Afumaţi au sărbătorit, în acest week-end, ziua comunei, activităţile pregătite de autorităţile locale fiind pentru toate gusturile. Manifestările au început cu un meci de fotbal demonstrativ, pe stadionul din Boureni, apoi artişti consacraţi de muzică populară i-au scos la joc pe localnici, seara fiind încheiată cu un recital al lui Andrei Păunescu şi, bineînţeles, un foc de artificii care a luminat cerul minute bune. Iar motive de bucurie pentru localnici chiar sunt, pentru că, de la precedenta ediţie a Zilei Comunei Afumaţi, adică în ultimul an, s-au făcut investiţii în infrastructura localităţii de peste 300 milioane de lei, multe alte proiecte fiind depuse şi aşteptând finanţare.

Este al treilea an la rând când autorităţile locale din comuna doljeană Afumaţi fac eforturi pentru ca oamenii să aibă parte de o sărbătoare frumoasă, de ziua lor. Bucuros că, de la an la an, numărul localnicilor care participă la acest eveniment important al comunităţii a crescut, primarul comunei Afumaţi, Titel Stoenescu, a spus că acest lucru dă încredere şi întăreşte convingerea autorităţilor locale că trebuie să continue şi în anii următori.

Investiţii de peste 300 milioane lei în infrastructură

afumati 3De la ediţia precedentă, de anul trecut, s-au realizat o serie de obiective, comuna Afumaţi reuşind să obţină fonduri de peste 300 milioane lei, care s-au investit în infrastructură. „A trecut un an greu, un an în care s-a muncit mult, dar şi un an în care realizările sunt pe măsură. În această perioadă, Afumaţiul a reuşit să implementeze  şi să obţină finanţări de peste 300 milioane lei. Acest fapt ne situează între  primele comune la capitolul absorbţiei de fonduri pentru investiţii în infrastructura localităţii. Vă promiteam, înainte de alegeri, că vom avea în comună apă curentă şi canalizare, că vom asfalta străzile şi că vom face tot ceea ce este posibil pentru ca Afumaţiul să revină acolo unde îi este locul, între localităţile emblematice ale judeţului. La nici un an de când făceam aceste promisiuni, pot să vă spun că a fost obţinută finanţarea pentru reţeaua de apă şi canalizare, urmând ca până la sfârşitul acestui an să înceapă lucrările de execuţie. Tot în acest an a fost obţinută şi finanţarea pentru asfaltarea unor străzi,proiect prin care vom asfalta aproape 9 km, din toate cele trei sale ale comunei. Şi asta nu e tot!”, a spus primarul comunei, Titel Stoenescu.

afumatiAu fost depuse şi alte proiecte, vizând modernizarea căminelor culturale, dar şi modernizarea şi dotarea şcolilor, proiecte aflate în faza de evaluare şi pentru care sunt speranţe că se va obţine finanţare până la sfârşitul anului. „Să ştiţi că aceste rezultate nu s-au obţinut uşor. Ele au fost realizate cu multă muncă şi implicare şi este meritul tuturor angajaţilor Primărie Afumaţi, de la femeia de serviciu la primar, cu toţii am pus umărul. Lucrurile nu se schimbă peste noapte, unele proiecte durează ani, însă important este să avem răbdare şi să ne dorim cu toţii ca Afumaţiul să revină acolo unde îi este locul, în rândul comunelor dezvoltate, iar noi toţi să fim mândri că locuim în Afumaţi”, a adăugat primarul comunei, invitându-i pe toţi cei prezenţi în curtea Primăriei, unde a fost amplasată scena, să rămână până la finalul spectacolului, pentru a se bucura de surprizele pregătite cu sprijinul Consiliului Local şi al unor sponsori, cărora le-a mulţumit pentru implicare.

De la fotbal… la hore

afumati 2Astfel, sâmbătă, 9 septembrie a.c., Ziua Comunei Afumaţi a început cu o competiţie dedicată microbiştilor, care nu sunt puţini în localitate, un meci demonstrativ de fotbal între echipa localităţii şi o selecţionată a Craiovei, din care au făcut parte Silviu Lung (acesta intrând pe teren chiar dacă a fost ziua lui de naştere), Adrian Popescu, Cătălin Gîrleşteanu şi alţi foşti mari jucători din Bănie, desfăşurat pe stadionul din satul Boureni. A început apoi petrecerea, cu solişti de muzică populară, etno şi folk, astfel încât să fie muzică pe toate gusturile. Pentru a întreţine atmosfera şi-au dat concursul Soriana Mihaela Mitre şi Giulia Gabriela, acompaniate de prof. Gheorghe Petrişor, Ansamblul „Hora Desnăţuiului” al Casei de Cultură „Adrian Păunescu” Bârca, Ansamblul Folcloric „Bobocica” al Casei de Cultură „Amza Pellea” Băileşti, Iliescu Irina Ana Maria şi Untaru Claudiu Ştefănuţ. Şi-au făcut apariţia pe scenă mai apoi, ridicându-i pe oameni la horă, interpreţi consacraţi, spre bucuria celor prezenţi. Petrică Mâţu Stoian, Sanda Argint, Livia Celea Streaţă, Paula Butuşină, Mihaela Sultan Streaţă, Radu Ille, iar concertul de final l-a susţinut un prieten al localnicilor, având în vedere că revine cu drag aici, de fiecare dată când este invitat, Andrei Păunescu. Focul de artificii pregătit de autorităţi i-a ţinut pe oameni minute în şir cu ochii spre cer, promisiunea fiind că anul viitor manifestările să fie cel puţin la fel de plăcute.

Localnicilor li s-au alăturat, la manifestările organizate de Ziua Comunei Afumaţi, invitaţi de seamă, senatorul Mario Ovidiu Oprea, deputatul Nicolae Giugea, consilierii judeţeni Daniel Drîgnei, Cosmin Călin, Dorin Mărgărit, Mihai Sdreală şi Dorel Luică, dar şi primari cu care Titel Stoenescu are o relaţie deosebită, din comunele Siliştea Crucii, Catane şi Urzicuţa, care s-au bucurat de spectacol.