Parcare prin SMS, de astăzi, în centrul Craiovei!

0
318


ai cuza 1Odată finalizate lucrările de reabilitare a străzii „A.I. Cuza” şi reluată circulaţia rutieră, începând de ieri-dimineaţă, Primăria Municipiului Craiova instituie în zona centrală parcarea prin SMS. Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil de astăzi pentru utilizatorii reţelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom şi Vodafone, cu menţiunea că  SMS-ul trimis în reţeaua Orange este taxat suplimentar cu 0,05€+TVA. Orarul parcării publice cu plată din centrul Craiovei este de luni până duminică, în intervalul 00.00-24.00.

ai cuza 3Plata parcării se realizează prin trimiterea unui SMS la numărul scurt 7420 în care este menţionat codul aferent opţiunii de plată şi numărul de înmatriculare al maşinii, astfel: 385 NR. ÎNMATRICULARE (ex: 385 DJ00ABC) – pentru o oră de parcare – cost 0.50 €+ TVA. După expedierea SMS-ului, utilizatorii primesc un mesaj care confirmă că parcarea a fost activată. De exemplu: DJ00ABC e parcat pentru 1h în Craiova, parcarea cu plata. Plata expiră la 17/08/2017 14:35. Cost 0.50EUR+TVA/SMS. Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că parcarea nu a fost plătită. Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.

ai cuza 4Pentru a simplifica modalitatea de expediere a SMS-urilor de parcare, conducătorii auto au la dispoziţie aplicaţia mobilă gratuită TPARK pentru Android, iOS şi Windows Phone, prin intermediul căreia pot realiza plata parcării prin SMS, fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în 29 de oraşe din România. Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil pentru utilizatorii reţelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom şi Vodafone. SMS-ul trimis în reţeaua Orange este taxat suplimentar cu 0,05€+TVA.

Parcările publice cu plată prin SMS semnalizate în mod corespunzător sunt pe strada „Romul” (28 de locuri), strada „A. I. Cuza” – sectorul cuprins între intersecţia cu strada „Unirii” şi intersecţia cu strada „Arieş” (94 de locuri), strada „C.S. Nicolaescu Plopşor” – sectorul cuprins între intersecţia cu strada „A.I. Cuza” şi intersecţia cu strada „Olteţ” (17 locuri).