Arest menţinut pentru proxenetul din Robăneşti

0
153

Curtea de Apel Craiova a menţinut, ieri, arestarea preventivă a lui Constantin Daniel Zamfir, bărbatul de 36 de ani, din Robăneşti condamnat pe fond, în iulie a.c., la 5 ani de puşcărie pentru proxenetism şi trafic de minori. Hotărârea a fost luată în procesul în care se judecă apelul declarat de inculpat şi de complicea sa, Viorica Vica Crăciunescu, condamnată şi ea, în acelaşi dosar, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Cauza a fost amânată pentru 23 octombrie a.c., iar hotărârea care va fi pronunţată la Curtea de Apel Craiova va fi una definitivă.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis, ieri, să-l menţină după gratii pe Constantin Daniel Zamfir, doljeanul condamnat în iulie, împreună cu concubina sa, pentru proxenetism şi trafic de minori: „În temeiul art. 362 Cpp rap la art. 208 Cpp menţine măsura arestării preventive fata de inculpatul Zamfir Constantin Daniel, ca fiind legala si temeinica. Definitiva. Pronunţata in şedinţa publica azi 09.10.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Curtea de Apel Craiova judecă apelurile declarate de Zamfir şi de complicea sa, Viorica Vica Crăciunescu, împotriva sentinţei din 2 iulie a.c. prin care Tribunalul Dolj i-a găsit vinovaţi şi i-a condamnat pentru proxenetism şi trafic de minori, iar următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 23 octombrie a.c.

Reamintim că, la sfârşitul lunii februarie, s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Constantin Daniel Zamfir, de 36 de ani, din Robăneşti, şi Viorica Vica Crăciunescu, de 40 de ani, din Craiova, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru comiterea infracţiunii de trafic de minori. În baza informaţiilor pe care le aveau, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au descins luni, 9 februarie a.c., în Craiova şi comuna doljeană Robăneşti, la locuinţele a două persoane suspectate de trafic de minori şi proxenetism. Oamenii legii au ridicat mai multe documente de transfer bancar şi alte probe, dar şi pe cei doi suspecţi, Constantin Daniel Zamfir, de 36 de ani, din Robăneşti, şi Viorica Vica Crăciunescu, de 40 de ani, din Craiova.

Din datele strânse de anchetatori s-a stabilit faptul că, cei doi (el cu antecedente penale) s-au hotărât să facă bani din exploatarea sexuală a tinerelor. Bărbatul se ocupa de obicei cu racolarea victimelor, cărora le promitea că se va căsători cu ele, apoi le aducea la Craiova, unde le dădea pe mâna Vicăi, cu experienţă în acest domeniu, conform anchetatorilor, fetele fiind obligate apoi să se prostitueze în apartamentul pe care cei doi îl închiriaseră în centrul Craiovei, undeva pe Calea Bucureşti. Potrivit oamenilor legii, în perioada august 2014 – februarie 2015, cei doi au exploatat astfel mai multe tinere, între care şi minore. Cei doi „parteneri” au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au fost audiaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Dolj. Pe 10 februarie au fost arestaţi pentru 30 de zile în baza mandatelor emise de Tribunalul Dolj.

Pentru că ambii inculpaţi şi-au recunoscut faptele şi au cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă conform Codului de procedură penală, la începutul lunii iulie procesul s-a încheiat pe fond. Tribunalul Dolj i-a găsit vinovaţi pe ambii inculpaţi, femeia primind o pedeapsă de 3 ani cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, în timp ce bărbatul a primit o pedeapsă de 5 ani închisoare cu executare. Nemulţumiţi de pedepsele primite, ambii doljeni au declarat apel, care s-a înregistrat pe 16 iulie la Curtea de Apel Craiova, acum fiind în curs de judecare.