Prins la PTF Bechet cu încălţăminte contrafăcută

0
160

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Bechet au descoperit, joi, în compartimentul marfă al unui camion, mai multe articole de  încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care şoferul autovehiculului a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, joi, în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion cu remorcă, cetăţeanul român Leonard L., în vârstă de 35 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, detergent şi articole de încălţăminte de la o societate comercială din Italia cu destinaţia România.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra compartimentului marfă al camionului, ocazie cu care au descoperit 48 perechi de încălţăminte, ce purtau însemnele unor firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Bunurile, în valoare de aproximativ 3.456 lei, dacă ar fi fost originale, care au fost confiscate în vederea expertizării. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, după cum au precizat reprezentanţii STPF Dolj.