Consiliul Judeţeann Dolj: Extinderea infrastructurii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, prioritate zero

1
497

          Consiliului Judeţean Dolj a alocat sume importante pentru dezvoltarea unor parteneriate durabile, dar şi achiziţionarea de echipamente şi dotări moderne pentru situaţii de urgenţă. Şi pentru perioada următoare s-au conturat deja proiecte importante pentru judeţ: o nouă unitate de pompieri la Aeroport, dotări speciale pentru incendii.  

Consiliul Judeţean Dolj a dezvoltat un parteneriat durabil cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia“, acordând întregul sprijin pentru ca misiunile pe care le derulează pompierii doljeni să fie mai rapide, mai sigure, mai eficiente. Mai mult decât atât, s-au iniţiat colaborări cu autorităţi din regiunea Oltenia, dar şi din afara graniţelor, pentru a  accesa împreună fonduri europene şi a rezolva o serie de priorităţi ale sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă.

21 de autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă

             Consiliul Judeţean Dolj, în calitate de lider de proiect, alături de celelalte patru consilii judeţene din Oltenia, a achiziţionat, cu finanţare obţinută prin 3 proiecte depuse în cadrul Programului Operaţional Regional, 64 de echipamente specifice pentru situaţii de urgenţă, în valoare totală de aproape 17 milioane de euro, în vederea dotării celor cinci inspectorate din regiune. “S-au achiziţionat astfel 21 de autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă; 22 de autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă (FRAP); cinci autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime; autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic); autospeciale pentru descarcerări grele; cinci autovehicule cu şenile/roţi tip UTV, autofreze pentru zăpadă; dar şi un centru mobil de comandă şi control, pentru Baza Operaţională Regională Oltenia”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. 

O clădire prevăzută cu hangar pentru elicopterul SMURD

         Consiliului Judeţean, în calitate de partener lider, s-a asociat cu ISU Dolj şi cu autorităţi din Bulgaria, pentru a obţine fonduri europene cu ajutorul cărora, la Craiova, a fost construit şi dotat complet un centru destinat coordonării intervenţiilor în situaţii de urgenţă în întreaga regiune transfrontalieră, valoarea totală a proiectului s-a ridicat la aproape 5 milioane de euro.  ”Este vorba de o clădire prevăzută cu hangar pentru elicopterul SMURD, platformă pentru aterizare cu suprafaţa de aproape 800 de metri pătraţi, birouri şi încăperi speciale în care echipajul de piloţi şi cadrele medicale să se poată odihni şi să îşi poată pregăti misiunile. De asemenea, am asigurat prin acest proiect toate dotările şi sistemele de comunicaţii necesare. Punctul de operare aeromedicală SMURD deserveşte judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea şi Hunedoara”, a mai spus şeful administraţiei judeţene.

1 COMENTARIU

Comments are closed.