CRISTINEL URTILĂ – Face performanţă la Bârca!

0
1271

Cristinel Urtilă este candidatul PSD pentru Primăria Bârca. Este absolvent al Facultăţii de Mecanică, cu master în Optimizare Tehnologică şi Constructivă şi candidează pentru al doilea mandat. Este inginer, aşa că iubeşte să construiască, să dezvolte proiecte mari. De altfel, se vede cu ochiul liber că localitatea a devenit un şantier de când a început mandatul.

Printre domeniile aflate pe lista de priorităţi a candidatului PSD s-a aflat sănătatea. “Primăria a reuşit să reabiliteze dispensarul din comună, prin schimbarea tocăriei, înlocuirea reţelei de canalizare, renovarea acoperişului. Toate acestea  au fost făcute pentru a asigura condiţii optime de desfăşurare a activităţii pentru personalul medical al dispensarului care deserveşte comunitatea noastră“ a mărturisit candidatul PSD, Cristinel Urtilă.

Ca orice primar vizionar, Cristinel Urtilă a ştiut încă din primul moment în care a ocupat fotoliul de edil că localitatea se poate dezvolta din temelii doar cu bani europeni, iar primul pas trebuie făcut de la educaţie. Aşa că a pus acest domeniu în fruntea listei de priorităţi din primul său mandat. “Învăţământul este domeniul care m-a preocupat cel mai mult în mandatul meu. Am reuşit să formăm o clasă profesională în domeniul agricol, astfel încât elevii interesaţi de învăţarea unei meserii să o poată face pe raza comunei noastre, fără a fi nevoiţi să plece din localitate. O altă reuşită a mandatului meu a fost ca am obţinut finanţarea pentru ridicarea unei noi clădiri a liceului, clădire ce se află la momentul actual în stadiu avansat de construcţie care va putea adăposti,  în aceeaşi incintă,  toate clasele începând cu ciclul primar până la liceal.

În timpul primului mandat, edilul a accesat bani prin Programul Operaţional Capital Uman, (POCU) de la Uniunea Europeană care au dezvoltat comuna din punct de vedere economic. “Am reuşit să oferim şcoală după şcoală unui număr de aproximativ 200 copii care au beneficiat şi de masă caldă. În plus, 600 de persoane au urmat cursuri de formare profesională. De asemenea, 18 firme noi au fost înfiinţate care la rândul lor, au angajat persoane din comunitate. Prin acest proiect,  au fost consiliaţi şi au fost angajaţi peste 150 oameni. Deci un proiect de mare anvergură cu valoare de peste 4,5 milioane euro, care a contribuit efectiv la dezvoltarea economică a comunei. Tot cu bani europeni, vor fi reabilitate 34 de case, iar în 54 de gospodarii, vor fi montate panouri fotovoltaice” a completat Cristinel Urtilă, candidatul PSD pentru funcţia de primar la Bârca.

Şi infrastructura a fost pe lista de priorităţi a edilului. “Începând cu 2016, există apă şi canalizare în întreaga comună. Această infrastructura ne permite să trecem în etapa urmatoare, aceea a asfaltării întregii comune. În acest sens, avem un proiect întocmit, suntem în faza de licitaţie, iar până la sfârşitul lunii septembrie, va fi desemnat câştigătorul acesteia, astfel încât odată apărută oportunitatea finanţării, noi să avem toate etapele parcurse”, a mai spus candidatul PSD.

Banii contribuabililor au fost gestionaţi cu maxima responsabilitate şi eficienţă, astfel încât obiectivele propuse pentru primul mandat au putut fi atinse. Bugetul local a fost completat cu bani proveniţi din fonduri europene nerambursabile, acestea fiind de un real folos pentru atingerea acestor obiective.

Edilul intenţionează ca toată localitatea să aibă şi sistem de iluminat public stradal de ultimă generaţie. „Suntem în plin proces de întocmire a proiectului pentru înlocuirea lămpilor din toată comuna, există o linie de finanţare prin Agenţia Fondului de Mediu, pe care ne dorim să o accesăm, aşa încât să reuşim să avem sistem de iluminat inteligent şi să facem economie importantă la bugetul local” a mai spus candidatul PSD.

Cristinel Urtilă va avea grijă ca localitatea să aibă gaze naturale. 

„Pentru că în perioada următoare se vor deschide linii de finanţare de 25 milioane de euro, pentru a introduce gaze naturale şi având în vedere că există conducta magistrală între Segarcea şi Cerăt, intenţionăm să facem o asociere de comune învecinate, aşa încât să putem întruni condiţia, fără de care nu se poate acccesa linia de finanţare – aceea de a fi racordate la reţea cel puţin 1000 de gospodarii” a mai spus candidatul PSD.

Edilul este preocupat şi ca agricultura să meargă bine în localitate. De aceea, a reuşit să cadastreze întreaga suprafaţă de teren agricol extravilan. Acum fiecare cetăţean care deţine teren agricol extravilan, are carte funciară la OCPI Dolj. Obiectivul pentru mandatul următor este să cadastreze şi intravilanul comunei.

Cristinel Urtilă spune că munca de edil nu este uşoară, dar atunci când reuşeşti să construieşti şi să dezvolţi pentru oameni, merită efortul.

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de ED PRESS COM S.R.L., portal – www.cvlpress.ro, CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.