IPJ Dolj a lansat Campania „Hoţii sunt creativi. Fii preventiv!”

0
98

politiaOfiţerii din cadrul Centrului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Dolj împreună cu poliţişti de proximitate din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova au organizat, ieri, o acţiune informativ- preventivă, lansând astfel campania de prevenire a infracţiunilor de furt din locuinţă „Hoţii sunt creativi. Fii preventiv!”. Iniţiativa se înscrie în suita de acţiuni derulate în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Groupama, demarat în 2011, prin care se urmăreşte prevenirea victimizării populaţiei pe zona de infracţiuni contra patrimoniului şi este al şaselea proiect derulat în această formulă.

„Deşi în ultimii ani tendinţa a fost una descrescătoare, acest segment de criminalitate a reprezentat un domeniu prioritar de prevenire, întrucât fiecare cetăţean consideră locuinţa spaţiul în care se simte în siguranţă şi orice pătrundere neautorizată creează o stare de disconfort, de multe ori fără legătură cu prejudiciul cauzat, ci doar cu încălcarea acestui spaţiu”, a precizat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Campania „Hoţii sunt creativi. Fii preventiv!” îşi doreşte să atragă atenţia asupra condiţiilor care favorizează furturile din locuinţe. Se va derula până pe 31 decembrie 2017, iar poliţiştii craioveni vor distribui broşuri cu măsuri de prevenire a furturilor din locuinţe, vor participa la întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari în vederea transmiterii de informaţii destinate prevenirii furturilor din locuinţe şi vor desfăşura acţiuni de promovare a campaniei în locuri publice (parcuri, zone comerciale etc.) sau şcoli şi vor distribui materialele tematice.