Criminalul din Brazdă rămâne după gratii

0
83

PuscarieCurtea de Apel Craiova ar fi trebuit să judece, ieri, contestaţia formulată de Florentin Popa, craioveanul de 31 de ani arestat duminică, 3 septembrie a.c., pentru că şi-a înjunghiat partenerului de pahar, un tânăr de 27 de ani, în cartierul Brazda lui Novac. Inculpatul şi-a retras, însă, contestaţia, astfel că hotărârea Tribunalului Dolj prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile a rămas definitivă: „Ia act de retragerea contestaţiei. Obligă contestatorul inculpat la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 100 lei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu azi, 07.09.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, duminică dimineaţa, în jurul orei 3.00, în faţa unui magazin non-stop din cartierul craiovean Brazda lui Novac („La Robert”), autorul, Florentin Popa (31 de ani), şi victima, Felix Cristian Bîscă (27 de ani), din Daneţi, zis Bimby, care se cunoşteau, după ce au băut împreună, în faţa magazinului, s-au apucat la ceartă, s-au lovit reciproc, iar Florentin Popa a scos un cuţit pe care îl avea asupra sa şi i-a aplicat lui Bîscă o lovitură în piept, care s-a dovedit fatală.

Tot ieri, Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia formulată de Claudiu Vasile Stoica, autorul crimei de la Malu Mare, împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj i-a prelungit arestarea preventivă cu încă 30 de zile: „Respinge contestaţia ca nefondată. Obligă contestatorul inculpat la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 100 lei. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 130 lei, se va achita din fondurile Ministerului Justiţiei, rămânând în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu de la 07.09.2017”. Claudiu Vasile Stoica, de 38 de ani, din Craiova, consilier juridic la CET II Craiova, este cel care l-a ucis cu mai multe lovituri de cuţit şi l-a aruncat în Jiu pe Ion Lucian Dinulescu, de 42 de ani, cu care a fost coleg la Complexul de Energie Termică, din cauza unei datorii.