Craiova Jazz Festival va începe peste o săptămână!

0
97

afis festival jazz 1Craiova Jazz Festival aduce în luna septembrie patru zile de concerte şi evenimente dedicate improvizaţiei şi libertăţii în muzică. Organizată de Filarmonica „Oltenia”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, prima ediţie a festivalului propune iubitorilor de muzică, în perioada 14-17 septembrie, nume consacrate ale jazz-ului naţional şi internaţional, dar şi tinere talente.

Invitaţii sunt din Germania, Cuba şi Chile, iar amfitrionii evenimentului vor fi reputaţii promotori de jazz Florian Lungu şi Alexandru Şipa. „Vor fi patru zile pline cu muzică de calitate şi banduri de certă valoare, pornind de la swing-ul anilor ’20 şi ajungând la influenţe africane, cubaneze şi sud-americane”, precizează organizatorii.

Biletele s-au pus în vânzare, la sediul Filarmonicii „Oltenia”, programul agenţiei fiind de luni până vineri, între orele 11.00 şi 15.00. Preţul biletelor este de 50 de lei / seară la concertele din 14 şi 15 septembrie şi 10 lei la workshop-urile din 15 şi 16 septembrie, ora 11.00. Concertele de la Teatrul de Vară, din Parcul „Nicolae Romanescu”, sunt cu intrare liberă.

 

Program:

14 septembrie

Ora 19:00Grupul vocal JAZZAPPELLA

Jazzappella este un proiect iniţiat de Zoltan Andras, solistul trupei rock „Sarmalele reci”, compozitor şi pianist de jazz. Consideră că a cânta jazz fără instrumente muzicale este nu numai o provocare, dar şi o plăcere.

Ora 20:15 – ETHNOTIC PROJECT

Sunt 5 instrumentişti şi o voce feminină care combină inspirat frumuseţea folclorului românesc autentic cu libertatea jazz-ului de dincolo de ocean.

Ora 21:30 – TRIO Petrică Andrei (pian) – Decebal Bădilă (chitară bas) – Vlad Popescu (percuţie)

Trio activează pe scenele de jazz din România şi Europa de peste 20 de ani. Decebal Bădilă este, la ora actuală, cel mai mare cântăreţ român, la chitară bas şi unul dintre cei mai importanţi basişti de jazz ai Europei.

 

15 septembrie

Ora 19:00 – CASUAL BAND & FRIENDS

Îmbinând într-o manieră profesionistă stilurile pop, funk, gospel, latino sau jazz, Casual Band se prezintă ca o formaţie închegată, performantă, capabilă să impresioneze un public divers.

Ora 20:00 – CICO’S JAZZ ORCHESTRA (GERMANIA) feat. OLTENIA BIG BAND, dirijor HORIA DINU NICOLAESCU

În fruntea formaţiei va fi un maestru al jazz-ului, Horia Dinu Nicolaescu, originar din Craiova, stabilit în Germania din 1971, cu răsunătoare succese în plan naţional şi internaţional.

Ora 21:30 – LUCIAN NAGY & BALKUMBA TRIBE

Este fuziunea perfectă de stiluri muzicale, afro-indiene cu jazz. Lucian Nagy este poli-instrumentist, stăpâneşte deopotrivă saxofoanele, clarinetele, flautul, cavalul bulgăresc, dar şi instrumente de percuţie.

 

16 septembrie

Ora 19:00 – ALEX PĂDUREANU recital de pian

Este fascinat de temele şi de improvizaţiile lui Oscar Peterson şi, din acest motiv, a inclus în repertoriul său lucrări ale regretatului pianist canadian, mai puţin cunoscut în ipostaza de compozitor.

Ora 20:00 – EKUE BAND (CUBA)

Ekue Band este un excelent cvartet alcătuit din muzicieni de elită din Cuba, bateristul Gilberto Acen Ortega fiind stabilit în România de 10 ani. Invitatul lor special este percuţionistul ATI din Chile.

Ora 21:30 – MARIUS MIHALACHE BAND

Un concert în care piese celebre din zilele noastre (Lady Gaga, Britney Spears, Delia) sunt trecute prin filtrul timpului cu ajutorul ţambalului şi al sound-ului propus de Marius Mihalache.

 

17 septembrie

19:30 – FLAVIUS & LINDA TEODOSIU

Flavius Teodosiu, stabilit în Germania de peste 30 de ani, iubitor şi pasionat al jazz-ului funk, cântă alături de talentata lui fiică, Linda Teodosiu, una dintre cele mai bune voci din Germania, de 2 ori prezentă în Top Ten Hits Germany.

Ora 21:00 – SORIN ZLAT QUINTET

Sorin Zlat Jr. Are în palmares 18 premii la concursuri internaţionale, fiind un nume de referinţă în muzica de jazz din România. Repertoriul trupei este diversificat cuprinzând compoziţii proprii şi celebre standarde de jazz interpretate într-un stil unic.