Utilitara Ford Transit Hibrid Plug-in îşi face debutul înainte de proiectul-test

0
224

tranzitNoul Transit Custom Plug-In Hybrid (PHEV, hibrid cu încărcare la priză), conceput pentru a îmbunătăţi calitatea aerului rulând în mod complet electric pe majoritatea traseelor sale urbane, şi-a făcut debutul în cadrul evenimentului Cenex Low Carbon Vehicle 2017, care are loc în Millbrook, Marea Britanie.

Modelul îşi face apariţia publică într-un moment în care Ford pregăteşte 20 de exemplare Transit PHEV pentru proiectul-test din Londra care va începe la finalul anului 2017 şi care va explora modurile în care utilitarele hibride pot contribui la ţintele de reducere a poluării aerului şi pot îmbunătăţi productivitatea operatorilor în condiţii urbane – cel mai dur mediu de lucru pentru vehiculele comerciale.

Programat pentru producţia de serie în 2019 ca parte a promisiunii Ford de a le oferi clienţilor maşini electrice accesibile şi capabile, Transit Custom PHEV este propulsat de un sistem hibrid anvansat care oferă o autonomie cu zero emisii de peste 50 de kilometri şi integrează multipremiatul motor pe benzină 1.0 EcoBoost ca prelungitor de autonomie. Motorul EcoBoost încarcă acumulatorii pentru a oferi posibilitatea realizării unor călătorii mai lungi între încărcări, oferindu-le operatorilor o eficienţă şi o flexibilitate de vârf.

“Afacerile din diferite domenii se bazează de peste 50 de ani pe Ford Transit pentru a-şi face treaba, iar noi suntem hotărâţi să să menţinem această tradiţie şi în momentul în care intrăm în epoca electrificării”, spune Mark Harvey, Director al programului de dezvoltare a utilitarelor

electrificate urbane în cadrul Ford Europa. “Apariţia exemplarelor Transit PHEV pe străzi reprezintă un moment extraordinar şi aşteptăm cu nerăbdare colaborarea cu partenerii şi clienţii noştri din Londra pentru a explora modurile în care aceste vehicule comerciale pot să reducă emisiile şi costurile de operare în oraşe”.

Vehiculele comerciale din Londra parcurg 280.000 de drumuri într-o zi tipică de muncă, străbătând 13 milioane de kilometri în această perioadă. Utilitarele de marfă adună 75% din traficul semnat de transportul de acest tip, mai mult de 7000 de vehicule fiind prezente în orele de vârf în centrul Londrei.

“Utilitarele “curate”, precum cele utilizate în acest proiect experimental, vor fi vitale pentru ca sectorul transportului de mărfuri să-şi reducă emisiile şi să joace un rol important în rezolvarea crizei poluării aerului din Londra. Vom utiliza, de asemenea, informaţiile rezultate în urma proiectului-test, acestea urmând să se transforme într-o resursă de valoare inestimabilă pentru programul LoCITY, care incurajează afacerile să utilizeze vehicule ecologice”, spune Lilli Matson, Directorul Strategiei de Transport al proiectului Transport for London.

Proiectul este sprijinit de organizaţia guvernamentală Transport for London şi implică business-urilor şi autorităţi din mai multe domenii* care-şi desfăşoară activitatea în mediul urban, inclusiv Poliţia Metropolitană, care va integra utilitarele în operaţiunile sale zilnice. Pentru a înţelege modul în care pot fi maximizate beneficiile utilizării unor maşini electrificate, cele 20 de exemplare Transit PHEV vor folosi un sistem telematic avansat care va colecta informaţii legate de performanţele maşinilor în timp real.

În plus, vehiculele implicate în test vor utiliza tehnologiile de geolocalizare şi geofencing, care sunt capabile să modifice setările maşinilor în funcţie de locul în care se află acestea. Această funcţie ar putea fi utilizată, de exemplu, pentru ca inginerii să se asigure că sistemul hibrid este comutat pe modul 100% electric atunci când maşina intră într-o zonă cu emisii reduse obligatorii în centrul oraşului.

Ford este primul producător auto de volum care oferă tehnologia hibridă plug-in în acest segment al pieţei. Sistemul îi permite maşinii să fie încărcată cu electricitate pentru traseele urbane cu emisii zero, în timp ce motorul EcoBoost compact şi eficient încarcă adiţional acumulatorii atunci când e nevoie de acest lucru. Transit Custom PHEV utilizează o configuraţie în serie a sistemului hibrid, roţile maşinii vind acţionate exclusiv de motorul electric, fără implicarea directă a motorului cu ardere internă.