Scrutin intern de alegeri la PSD

0
162

În conformitate cu Hotărârea Comitetul Executiv Naţional din data de 21 septembrie 2015, în cadrul Congresului, social-democraţii vor stabili funcţiile de conducere de la nivel central, cu excepţia funcţiei de preşedinte,  care se alege de către toţi membrii de partid, în cadrul scrutinului intern pentru alegerea liderului, care se desfăşoară în baza unui Regulament de organizare. Astfel, scrutinul intern de alegeri se va organiza simultan în toate organizațiile locale în data de 11 octombrie 2015, între orele 8.00 – 20.00.

”Este un moment important în viața Partidului Social Democrat și Organizația Județeană Dolj îl tratează ca atare. De aceea, am avut un Comitet Executiv Județean la data de 25 septembrie, în care am luat o hotărâre de a-l sprijini pe domnul Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al PSD și am votat și o recomandare în acest sens. În aceeaşi structură le-am prezentat colegilor regulamentul de organizare a acestor alegeri, şi sunt convins că până pe 11 octombrie totul va fi pus la punct, ca la carte. Îi îndemn pe colegii mei de partid să vină duminică la vot și să își exprime poziţia faţă de candidatul la funcţia de preşedinte al PSD”, a declarat președintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Comisia Electorală Locală are o componenţă de maxim 5 membri

Organizarea alegerilor se realizează pe trei niveluri: central, judeţean şi local. Comisia Electorală Centrală, formată din 7 membri (preşedinte, secretar şi 5 membri) şi un secretariat tehnic, va centraliza procesul verbal al scrutinului intern pentru alegerea Preşedintelui PSD şi îl va înainta Congresului PSD, pentru a valida rezultatul scrutinului intern de alegeri şi pentru a se anunţa Preşedintele PSD. Comisia Electorală Judeţeană s-a constituit în urma aprobării de către Comitetul Executiv Judeţean, care a desemnat și membrii acesteia și este formată din 5 membri: preşedinte Ion Călin, secretar Radu Preda, membrii – Florentin Tudor, Radu Florin, şi Cătălina Galiceanu. Comisia Electorală Locală are o componenţă de maxim 5 membri.