GândimRomânia.ro

0
191

PES activists România lansează prima platformă online dedicată celor care vor să se implice în schimbarea României, punând la dispoziţia utilizatorilor instrumentele necesare pentru consolidarea unui dialog constructiv şi propunerea de idei, iniţiative, campanii sau petiţii relevante pentru realitatea socio-economică şi politică din ţara noastră.

Platforma a fost creată ca urmare a iniţiativei europarlamentarului Victor Negrescu, coordonator naţional al PES activists România. ”În ciuda vocilor care susţin constant că societatea românească este dominată de apatie, eu sunt convins că există foarte mulţi români cu idei şi iniţiative bune, sănătoase, constructive pentru viitorul ării noastre. Am cunoscut nenumăraţi astfel de oameni și mi-am propus să-i încurajez. Aşa a luat naştere GandimRomania.ro, o platformă care reprezintă, în opinia mea, cel mai scurt drum de la idee la acțiune. Îmi doresc să punem bazele unei comunităţi solide şi dinamice, care să coaguleze idei şi să genereze acţiuni şi politici publice cât mai apropiate de cetățeni. GandimRomania.ro este o platformă sprijinită de organizaţia PES activists România, cea care va oferi expertiza necesară și conexiunile pentru punerea în practică a iniţiativelor”, susţine Victor Negrescu.

Cinci categorii: iniţiative, acţiuni, petiţii, sondaje şi întrebări

Pe platforma GandimRomania.ro, fiecare utilizator are posibilitatea de a-şi crea un cont personal şi privat, inclusiv prin intermediul Facebook. Totodată, orice utilizator înregistrat poate să genereze conţinut şi să interacţioneze cu ceilalţi membri înscrişi pe platformă. Tipul de conţinut care poate fi creat se împarte în următoarele 5 categorii: iniţiative (idei legislative, propuneri de politici, probleme de ordin sistemic care necesită rezolvare etc.); acţiuni (campanii, cauze, evenimente etc.); petiţii; sondaje; întrebări. În funcţie de activitatea şi implicarea fiecărui utilizator, GandimRomania.ro va oferi o serie de titulaturi, facilităţi şi bonusuri.