Iran, Coreea de Sud, Japonia şi Arabia Saudită s-a calificat la CM 2018

0
69

Naţionala de fotbal a Coreei de Sud s-a calificat la CM 2018 din Rusia, după ce a remizat în deplasare în faţa Uzbekistanului, scor 0-0, într-un meci din ultima etapă a grupei A a preliminariilor zonei asiatice. Siria, care a disputat pe teren neutru meciurile considerate acasă, putea profita de acest rezultat, dar a obţinut şi ea doar un punct, după ce a egalat în prelungiri, în Iran, formaţie calificată deja la turneul final. Iranul a marcat prin Sardar Azmoun (45, 64), iar Siria prin Tamer Haj Mohamad (13) şi Omar Al Soma (90+3). Iran şi Coreea de Sud merg la Mondiale, iar Siria va juca un baraj contra Australiei. Câştigătoarea acestui baraj va disputa apoi un play-off împotriva unei reprezentante a zonei CONCACAF.

Tot în Grupa A, într-un meci care nu a mai contat pentru calificare, China s-a impus în deplasare, 2-1, în faţa Qatarului, gazda Mondialului din 2022.

Din Grupa B a zonei asiatice, Arabia Saudită s-a calificat la Mondiale, după ce a învins Japonia, pe teren propriu, la Jeddah, în faţa a 62.000 de spectatori, scor 1-0, gol marcat de Falad Al Muwallad în minutul 63. Naţionala condusă de olandezul van Marwijk s-a calificat de pe locul 2 la turneul final, în timp ce niponii, pregătiţi de bosniacul Vahid Halilhodzic, aveau calificarea asigurată de pe prima poziţie.

Australia a învins greu Thailanda, doar cu 2-1, deşi avea nevoie de o victorie la scor pentru a se califica direct, în dauna Arabiei Saudite.  La Melbourne, gazdele au înscris prin Tomi Juric (minutul 69) şi Matthew Leckie (86), iar oaspeţii, prin Pokkhao Anan (82).

Tot marţi, Irakul a învins Emiratele Arabe Unite cu 1-0, într-un meci disputat în Iordania.