Încă 30 de zile după gratii pentru consilierul juridic de la CET Craiova acuzat de crimă

0
136

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, luni, propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi au prelungit, cu încă 30 de zile, arestarea preventivă a autorului crimei de la Malu Mare. Este vorba despre Claudiu Vasile Stoica, de 38 de ani, din Craiova, consilier juridic la CET II Craiova, care l-a ucis pe Ion Lucian Dinulescu, de 42 de ani, cu care a fost coleg la Complexul de Energie Termică, din cauza unor sume de bani.

puscarieJudecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, luni, 4 septembrie a.c., propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi au prelungit cu încă 30 de zile arestarea preventivă a lui Claudiu Vasile Stoica, criminalul de la Malu Mare: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune prelungirea măsurii arestării preventivă a inculpatului Stoica Vasile Claudiu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 18.09.2017 până la data de 17.10.2017, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 04 septembrie 2017”, se arată în hotărârea instanţei. Inculpatul a formulat contestaţie.

Reamintim că pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au fost solicitaţi pe 17 august a.c., seara, în jurul orei 18.30, pentru a scoate trupul unui bărbat observat de un trecător aproape de malul Jiului, în comuna Malu Mare. Ajunşi la faţa locului, pompierii au văzut că pe trupul neînsufleţit erau urme de violenţă, astfel că au anunţat Poliţia. Bărbatul, care nu avea haine, prezenta multiple tăieturi, în mai multe zone ale corpului, inclusiv în zona gâtului şi a inimii, unele adânci, iar altele superficiale, dar şi o rană mare la unul din braţe, deasupra cotului. S-a stabilit că este vorba despre Ion Lucian Dinulescu, de 42 de ani, din Craiova.

O echipă complexă de cercetare – poliţişti din Malu Mare, poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi specialişti criminalişti –, sub coordonarea unui procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a demarat cercetările în vederea prinderii autorului, camerele video amplasate pe raza comunei Malu Mare se pare că le-au fost de ajutor anchetatorilor, reuşindu-se identificarea autorului, respectiv Claudiu Vasile Stoica, de 38 de ani, din Craiova, consilier juridic la CET II Craiova. Bărbatul a fost ridicat vineri seară, 18 august a.c., a fost audiat de procurorul de caz şi a recunoscut comiterea faptei, astfel că pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. Se pare că Stoica, până de curând coleg cu Ion Alin Dinulescu la Complexul de Energie Termică (CET) II Craiova, avusese mai multe dispute cu cel din urmă, din cauza unor importante sume de bani aşa că l-a invitat la o partidă de pescuit, la Malu Mare, şi, odată ajunşi pe malul Jiului, după ce Dinulescu s-a dezbrăcat rămânând doar în slip, l-a înjunghiat de mai multe ori şi a aruncat cadavrul în apă.